La revista degana en valencià

La segona edició dels concerts del Pinar comença aquest dijous amb un format de festival especial

20/07/2022

Pere Agustí, director del festival: “La resposta del públic ha sigut molt bona tot i la sobre programació del sector”

La segona edició dels Concerts del Pinar arranca demà i tindrà lloc del dijous al diumenge. El Pinar del Grau de Castelló acollirà un bon grapat de grups de tota mena d’estils; des de rock, rap, punk i pop fins a trap. Amb un cartell eclèctic, el pinar del Grau de la capital de la plana es convertirà en l’epicentre d’un nou tipus de festival, amb un format menut, però objectiu del qual radica en crear un públic orgànic, primant el bon servei. “Tenim moltes ganes de la segona edició dels Concerts del Pinar, per fi sense mesures covid”, assegura el director dels Concerts del Pinar, Pere Agustí, qui també matisa que davant la sobre programació per la qual està passant el sector, “el públic ha respost”.

Los Chikos del Maíz, Lendakaris Muertos, Derby Motoreta’s Burrito Kachimba, Reincidentes, Belako, El Diluvi o Def Con Dos són els grans noms d’aquest nou format de festival, que aposta per “l’equilibri amb el seu entorn”, afirma el seu director. La programació local, per altra banda, també es converteix en un dels eixos de la segona edició del festival. Així doncs, artistes com Annacrusa, Rua, Wombats Revenge, The Black Beat, Fakir i Kawak, Tito Rock DJ, El Goma, Youthical Vybz o Javi Kabra pertanyen a la província de Castelló.

“Ens sembla genial i necessari que duguen a grups locals”, valora Pau Bonet, del grup de música de Castelló Rua. L’artista toca amb els seus companys el diumenge vinent amb El Diluvi, The Tyets, Pepet i Marieta i Macondo DJ. Un dia que representa un homenatge a la música valenciana. Per altra banda, no falten tampoc els artistes d’àmbit nacional com ara Derby Motoreta’s Burrito Kachimba.

“Ens fa molta il·lusió tocar en un festival d’aquest tipus, ens agrada veure molta diversitat d’estils entre els diferents artistes i ens agrada tocar en esdeveniments on es donen visibilitat a les dones”, asseguren des de Belako, un grup de Bizkaia que forma part del cartell. “Ens sembla molt important que hi haja músics locals i els Concerts del Pinar compleixen tots aquests requisits”, completa el grup de música.

“Tenim moltes ganes de baixar al País Valencià, ja havíem baixat dos cops i les dues va estar molt bé: hi ha ganes de tornar a trepitjar la terreta”, asseguren també des de The Tyets sobre Els Concerts del Pinar. “Tenim ganes de fer aquest concert perquè ja fa molt de temps que està tancat i hi ha moltes ganes de compartir escenari i de veure que tal, perquè a Castelló encara no havíem sigut”. Així doncs, el pinar ja quasi dóna el seu tret d’eixida a la seua segona edició sense mesures covid i per oferir més música que mai.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top