La revista degana en valencià

La Societat Coral el Micalet obri la convocatòria per a la 35a edició dels Premis Miquelet

19/05/2022

La Societat Coral El Micalet ha convocat la 35a edició dels Premis Miquelet 2022 que en aquest any consta de quatre categories. Els guardons, que compten amb el patrocini d’Aproop! Telecom i la col·laboració de la Generalitat Valenciana, Diputació de València, Ajuntament de València, Universitat de València, l’Associació Cultural Institut Obrer (ACIO) i Edicions 96, s’entregaran en una gala que se celebrarà en la seu de l’entitat a València el mes de novembre.

Les diferents categories dels premis són el Joan Coromines, d’investigació filològica, històrica o cultural; Micalet de Teatre; Enric Soler i Godes, d’experiències pedagògiques; i l’Institut Obrer de València, d’edicions relacionades amb la memòria històrica, una novetat des de l’anterior edició que vol impulsar el coneixement i difusió de treballs amb aquesta temàtica.

El termini d’admissió d’obres finalitzarà el 24 d’octubre i les bases dels diferents premis es poden consultar en la pàgina web de la societat musical on es detallen les temàtiques, extensió dels originals, dotacions (de 500 a 1.500 euros), composició del jurat i altres detalls d’interés per als participants.

Tonetxo Pardiñas, president de la Societat Coral el Micalet, assegura que “estem molt satisfets de poder celebrar el 35 aniversari dels Premis Miquelet i convocar-los amb normalitat després de la crisi sanitària generada per la Covid-19”. Pardiñas indica que “aquests guardons prenen el pols al dinamisme cultural, la investigació, l’educació i la reivindicació de la memòria històrica, als quals aquesta entitat, declarada d’Utilitat Pública, ve contribuint amb aquests premis”.

La societat musical atorga també els prestigiosos Premis Miquelet d’Honor que es concedeixen des de l’any 1988 a persones i institucions i des de 2005 es donen a títol individual i col·lectiu. Des de llavors han sigut guardonades destacades persones i entitats rellevants com Marc Granell, Obrint Pas, Falla Na Jordana, Isabel-Clara Simó, Maria del Mar Bonet, Antoni Miró, Per L’Horta, Paco Muñoz, Muixeranga d’Algemesí, Carles Santos, Joan Francesc Mira, Manuel Muñoz, Universitat de València, Al Tall, Enric Valor, Ovidi Montllor, Matilde Salvador, Eliseu Climent, Vicent Ventura, Manuel Molins, Antoni Furió, i la Companyia Teatre Micalet, entre altres.

Els guanyadors de les diferents categories dels Premis Miquelet en 2021 van ser Jacob Mompó Navarro per Conversos valencians i Inquisició, Premi Joan Coromines; Anna Collell Codina per Terra de bruixes, Premi Micalet de Teatre; CEIP Lluís Vives d’Ontinyent per Jocs de llapis i paper, Premi Enric Soler i Godes; i Vicent Gavarda per El cost humà de la repressió al País Valencià, 1936-1956, Premi Institut Obrer de València.

El Micalet, des de 1893
El Micalet, una societat musical fundada l’any 1893, va ser declarada d’Utilitat Pública en 1978 i es configura com un espai de referència per la seua important activitat educativa i cultural, així com pel seu paper en l’articulació de la societat civil valenciana. L’entitat, sense ànim de lucre, compta amb l’Escola de Música Matilde Salvador, d’ensenyaments no reglats, i el centre autoritzat Institut Musical Giner on s’imparteixen estudis oficials d’Ensenyament Elemental i Professional.

És membre de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), un gran moviment associatiu al qual aporta una dilatada història i el gran patrimoni musical que atresora des de fa 129 anys.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top