La revista degana en valencià

La tradició musical i les festes populars irrompen amb força en el 40 aniversari de la Trobada de Música

22/09/2021

María de la Mar Bonet obre demà el cicle de concerts al Teatre el Musical (TEM) on també actuaran Vakia Stavrou i Emel Mathlouthi.

El concert “Ones i Dones” reivindicarà el paper de la dona al llarg de la història mitjançant poemes de diverses autores amb la participació de 10 artistes.

La gastronomia torna al programa de Mostra Viva amb la presentació del llibre “Paella i cuscús: una història mediterrània”.

La Trobada de Música del Mediterrani celebra enguany els seus 40 anys d’història atorgant un lloc preeminent a la tradició musical valenciana. Això es materialitzarà en dos concerts a càrrec de la Societat Renaixement Musical de Vinalesa, el 12 d’octubre en el Centre del Carme, i de la Federació d’Orquestres i Rondalles de la Comunitat Valenciana el dissabte 25 de setembre a la Beneficència. Les festes populars també tindran presència per primera vegada al festival amb l’organització d’una trobada de nanos gegants on participaran diferents agrupacions de la Comunitat Valenciana, que tindrà lloc el mateix dia 25 a la Plaça del Rosari d’El Cabanyal.

La Mallorquina Maria de la Mar Bonet, acompanyada per Dani Espasa i Borja Penalba, obrirà demà dijous els concerts del TEM amb un espectacle on alternarà el seu repertori més tradicional amb un homenatge al Pare Ginard, autor del Cançoner Popular de Mallorca. Les entrades per a aquest concert ja estan esgotades.

Els concerts d’El Musical es completaran amb l’actuació de la xipriota Vakia Stavrou, considerada una de les millors veus europees sorgides l’última dècada; la tunisiana Emel Mathlouthi, a qui l’èxit la va convertir en la veu de la Revolució del Gesmiler al seu país i el concert de producció pròpia “Ones i Dones”, on 10 artistes femenines -Eva Dénia, Lola Ledesma, Mª Amparo Hurtado, Maribel Crespo, Merxe Martínez, Patxi Ferrer, Ina Martí, Aitana Ferrer, Enric Murillo i Clara Dols- situaran a la dona en les diferents etapes del cicle de la vida mitjançant la poesia de diverses autores. Com activitat paral·lela, el Centre Cultural La Nau albergarà la projecció del projecte Antígona 2.0 Mediterranée amb la celebració d’un debat posterior en un acte que tindrà lloc el 7 d’octubre a la vesprada.

Tornada a la gastronomía

D’altra banda, la gastronomía torna a Mostra Viva del Mediterrani amb la presentació del llibre “Paella i cuscús: una història mediterrània” i una activitat que es completarà amb degustació de paella al restaurant El Bobo i de cuscús al Balansiya a càrrec del xef Rachid Ben-Hamza. El programa detallat de Mostra Viva es pot consultar a la web del festival mostraviva.org on també es poden reservar les entrades gratuïtes als actes.