La revista degana en valencià

La Unitat de Normalització Lingüística ens apropa a la cuina

28/05/2020

La Unitat de Normalització Lingüística ens apropa a la cuina

 

  • La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València ha elaborat 15 postals sobre la terminologia de la cuina

 

  • À Punt farà difusió de les 15 postals gràcies al conveni vigent amb la Diputació de València per a la divulgació de continguts culturals i educatius

 

  • La diputada de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno, posa en valor la tasca divulgativa del departament coordinat per Immaculada Cerdà

 

La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València ha realitzat 15 postals sobre terminologia de la cuina per apropar-nos a conceptes que es duen la contrària, com salmorra i dessalar; altres de més dolços, com batre al punt de neu, i uns tercers que et duen directament al ganivet, com tallar a la brunesa o a la juliana.

 

El projecte ha comptat amb la col·laboració fotogràfica de Ximo Tomás i serà La Colla d’À Punt qui difonga els continguts mitjançant el conveni amb la Diputació de València per a la difusió de continguts culturals i educatius.

 

Les fonts de consulta per a l’elaboració de les targetes amb terminologia culinària han sigut el Diccionari de procediments culinaris (en línia), el Portal Terminològic Valencià i el Diccionari Normatiu Valencià.

 

Per la seua part, la diputada de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno, ha destacat “la tasca creativa que realitza la Unitat de Normalització Lingüística per difondre el nostre lèxic”.

 

En les postals s’inclouen els termes adob, almívar, batre a punt de neu, carar, cerndre, confitar, dessalar, escaldar, esprémer, ofegar, pessic, salmorra, soflimar, tallar a la brunesa i tallar a la juliana.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top