La revista degana en valencià

L’Ajuntament de Silla reparteix més de 400.000 tovallons per a promoure l’ús del valencià i sensibilitzar contra la violència de gènere

21/02/2020

 

L’Ajuntament de Silla, a través de les regidories de Normalització Lingüística i Benestar Social, ha impulsat una campanya de tovallons en valencià per tal de conscienciar la ciutadania sobre la violència masclista i per promoure l’ús del valencià.

La campanya, coordinada per l’Agència de Promoció del Valencià (AVIVA), ha sigut distribuïda per tots els establiments hostalers del poble i ha tingut una gran acollida tant pels bars i cafeteries com per la ciutadania que ha vist amb molts bons ulls la iniciativa.

El tovallons també es varen distribuir entre els bars de la Fira de Sant Sebastià que, any rere any, rep milers de visitants. L’èxit i l’acollida ha estat tan gran que diverses associacions han sol·licitat expressament aquests tovallons per tal de col·laborar en la difusió d’aquesta campanya.

El món faller també ha volgut adherir-s’hi fent servir els tovallons als bars en la Fira de Sant Sebastià i als seus casals en les festes falleres del 2020. Qualsevol iniciativa i esforç és poc per a erradicar aquesta xacra com és la violència masclista, i més si es fa en valencià.

En aquests tovallons podem trobar missatges contra la violència masclista com «No et rentes les mans davant de la violència», «Passió no és possessió», «Vull ser lliure, no valenta»; frases per promoure l’ús i l’estima pel valencià com «A Silla es viu, se sent i es parla valencià», «Qui estima la llengua, la fa servir», «Trau la llengua. El valencià cosa de totes i tots», o senzillament frases positives com «Tot sembla impossible fins que es fa», «És molt difícil véncer algú que no es rendeix mai» o «La vida és com la bicicleta, cal pedalejar cap avant per a no perdre l’equilibri».

Juntament amb els tovallons, l’Agència de Promoció del Valencià va repartir unes bosses de tela amb la frase «A Silla es viu, se sent i es parla valencià», lema que encapçalava un dels tovallons. L’objectiu, d’una banda, és sensibilitzar el veïnat perquè empre el valencià en un poble valencianoparlant i, d’una altra, contribuir a eliminar les bosses de plàstic per millorar el medi ambient.