La revista degana en valencià

‘L’albada’. Nova Cançó del projecte SOS de VerdCel

05/05/2020

 

VerdCel, proposta de cançó d’autor, ha llançat una nova peça i vídeo del projecte SOS, un treball que està fent-se des del confinament i la distància, que va començar quan ho va fer tot això, que creix a mesura que avança la pandèmia, i que tracta sobre diferents temàtiques del que estem vivint aquestes setmanes, mesos, i respecte al que ens fa reflexionar aquesta experiència.
L’albada és la nova entrega d’aquest S O S. Aquesta nova entrega de VerdCel compta amb la col·laboració especial a les veus de la cantautora empordanesa Rusó Sala. Alfons Olmo ens explica una mica el contingut de la nova publicació.
<< Actualment hem viscut uns esdeveniments que ens han fet canviar la percepció radicalment. El pes de l’individualisme ja era prou evident a les alçades del sistema econòmic en què estem instal·lats, i tot això ho agreuja si més no en termes d’aïllament. La por al contagi, més que fonamentada, i el sentit de responsabilitat per no escampar la pandèmia encara més, fan que ens mantinguem en aquest confinament. Si les cançons anteriors del projecte SOS de VerdCel ‘L’anhel’ i ‘El temps dels arbres’ ens convidaven a recuperar l’espai interior, i alhora remarcaven la importància de tindre una ment oberta cap a fora per expressar les ganes de ‘veure, tocar, sentir el nostre voltant’, ara, ‘L’albada’ parla de què arribarà el dia on poder passejar per l’amor i l’amistat com ho farem pel bosc o per la ciutat. La mancança de les relacions socials que han estat bloquejades per la situació actual són fonamentals per viure com el que som, humans. El contacte és fonamental i ací s’evoca amb ‘l’abraçada’. Tot i que es fa complicat imaginar una superació absoluta de tot això a hores d’ara, el fet d’abraçar-nos, si es vol de manera metafòrica, seria allò que suposarà una avançada clara a la crisi sanitària que vivim. I el que pot ser encara més rellevant. Després del daltabaix que ha provocat i provocarà tot això, de tot el que ha posat de manifest, haurà canviat alguna cosa? Les perspectives són grises tirant a fosc, i també s’obrin opcions per empitjorar més encara les coses. Però existeix, reforçada en aquests moments d’impàs, la possibilitat de canviar la perspectiva de tot plegat. Si més no tenim l’oportunitat, i dependrà de la feina que en fem a partir d’ara que allò que ens ha portat fins ací (i el nou embat econòmic-ecològic que vindrà) siga qüestionat profundament i comencem a replantejar els fonaments: ‘alberguem la llavor…primer plantar-la, després cuidar-la i posar-nos a treballar’. Passat el 1r. de maig, és bon dia per reflexionar-hi! >>
La primera de les cançons d’aquest “projecte d’urgència” ha estat ‘La boira‘,  ‘El temps dels arbres‘ la segona, i la tercera ha estat ‘L’anhel’. A banda d’aquestes quatre que ja estan en circulació, hi hauran noves entregues pròximament.
SOS es basteix des del l’aïllament, trobant les complicitats imprescindibles de Toni Medialdea (producció musical), Laura Vaughan (realització del vídeo) des de Colòmbia, Pep Roig (masterització), i com sempre amb Daniel Olmo (il·lustració i disseny gràfic). S’està portant a terme amb els mitjans que cadascú ha pogut disposar a casa seua. Aquests han estat els recursos, procurant una fluida comunicació i comptant amb la implicació de les persones que en formen part. S’ha plantejat amb l’esperit d’acompanyar a la gent en aquesta travessia per la pandèmia de la COVID-19, compartint el nostre ofici per a trencar totes i tots plegats els murs d’aquest aïllament i distància. Estigueu atents, com dèiem, altres cançons i creacions d’aquest SOS de VerdCel aniran aniran naixent els propers dies.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top