La revista degana en valencià

L’AMIC estrena en les xarxes una sèrie documental sobre les noves generacions de catalans arreu del món

L’AMIC estrena ‘Del Poble al Món’, la sèrie documental descobreix a través de 12 capítols a les noves generacions de catalans que viuen arreu del món

En el primer episodi, el creador de contingut Berti viatja a Alemanya per conversar amb el biofísic Ricard Alert a proposta del diari ‘La Veu de l’Anoia’

Aquest 18 de novembre, a les 20 h, s’estrena el primer capítol de la sèrie documental produïda i creada per l’AMIC ‘Del Poble al Món’, a través de YouTube, Instagram i TikTok, on el creador de contingut Berti viatja a Alemanya per entrevistar al biofísic Ricard Alert proposat pel mitjà ‘La Veu de l’Anoia’.

Aquesta iniciativa audiovisual dona veu a les noves generacions d’expatriats catalans que  mantenen el seu vincle amb Catalunya, el seu poble i els mitjansde proximitat del seu territori a través de dotze entrevistes realitzades per diversos creadors i creadores de contingut en català.

Per la seua banda, els periodistes dels mitjans de proximitat han utilitzat els indrets més destacats del seu poble, com binant-ho amb converses amb familiars i amics, per presentar i contextualitzar al protagonista de cada capítol. En aquestsentit, els mateixos mitjans de comunicació han estat els encarregats de proposar els diversos perfils i les persones vinculades amb els entrevistats.

Entre els protagonistes hi ha des de dissenyadors de so per a videojocs fins a viròlegs o v olinistes que viuen a ciutats com Oxford, Dubai o Tòquio. Al llarg dels capítols podrem descobrir com és començar una vida fora de Catalunya, i a la vegada mantenir-se informat de la realitat local de la seua vila a través dels mitjans de proximitat, fent de connectors i ajudant-los a sentir-se a prop de casa.

Dilluns i dijous a les 20 h a YouTube, Instagram i TikTok

Els dotze capítols s’emetran durant les pròximes vuit setmanes els dilluns i dijous a les 20 h a través de YouTube i la web de l’AMIC i es farà difusió a través d’Instagram i TikTok. La sèrie documental arrenca aquest 18 de novembre amb el creador de contingut Berti, el qual viatja a Dresden per conéixer el biofísic Ricard Alert d’Igualada. El segon capítol, el qual s’estrenarà el 21 de novembre, continuarà amb la creadora ‘Marinadorqueguai’ MarinaPérez, qui marxa a Oxford  per conversar amb la viròloga barcelonina, Ester Gea.

Seguidament i en ordre d’emissió: Norman López viatja a Dubai per entrevistar l’expert en ciberseguretat Isaac Rodríguez de Vilassar de Dalt; Cèlia Espanya es trasllada a Londres per conversar amb el matadeperenc Santi Roig, dissenyador de Raph i Gerry Querry Berry visita la mateixa ciutat per narrar la història d’Anna Grau, responsable europea de VISA de Sant Cugat; Carla Clavera marxa a Dublín per reunir-se amb Eric Berenguer, dissenyador de so per a videojocs de Cambrils; Julen viatja a Glasgow per trobar-se amb la violinista Maria Vila de Tremp; Maria Vallespí recórrer Roma per conéixer a Clàudia Ribó de Granollers, qui treballa al Programa Mundial d’Aliments de l’ONU; Long Li Xue es trasllada a Shenzhen per trobar-se amb l’emprenedora Clàudia Pérez de Reus; Eli Aloy viatja als Països Baixos per entrevistar l’enginyer nuclear Gerard Obiols de la Seu d’Urgell; Marc Lesan visita Brussel·les per citar-se amb Ricard Ramon, tècnic de política agrària de la UE de La Riera de Gaià i Queralt Vidal visita Aix-en Provence per conversar amb Sara Gómez, dissenyadora de reactor nuclear de Mollet.

A més a més, els mitjans de comunicació que han estat els encarregats de proposar i contextualitzar a través del seu lloc d’origen i familiar als protagonistes de cada capítol són – en ordre d’ missió -: ‘La Veu de l’Anoia’, ‘L’Independent de Gràcia’, ‘Tribuna Maresme’, ‘Món Terrassa’, ‘Tot Sant Cugat’, ‘Revista Cambrils’, ‘Pallars Digital’, ‘Som Granollers’, ‘Reus Digital’, ‘Les Mesures del Pirineu’, ‘Torredembarra Actualitat’, ‘Som Mollet’ i ‘Els Colors del Pla de l’estany’.

El primer projecte produït per l’AMIC

“Del Poble al Món” és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) amb el suport del Departament d’Unió Europea i Acció Exterior de la Generalitat de Catalunya. La sèrie documental és el primer projecte produït per l’AMIC, el qual ha comptat amb la col·laboració de la periodista, comunicadora, emprenedora i Social Mèdia Mànager, Mariola Dinarès; l’assessorament del mitjà digital Exterior.cat, dirigit per Quim Miró, qui ha entrevistat a Isaac Plana, biòleg i investigador del món animal que viu a Tòquio; i el suport a la producció de El Monocle i Tresdeu Media.