La revista degana en valencià

La nova llei d’educació – Nº465

El govern d’Espanya ha aconseguit aprovar una nova llei d’educació. I, com sempre que es parla d’educació, es va iniciar una mena de batalla campal entre la dreta i els partits que la van aprovar. Cert és que l’educació hauria de ser un d’eixos elements de la societat que hauria d’estar consensuat entre les diferents opcions polítiques del país. Però sembla que és impossible.
De fet, sempre que es produeix un canvi de govern amb una sensibilitat diferent, sembla que és indispensable aprovar una nova llei d’educació. En aquesta ocasió ha estat aprovada per diferents partits polítics i no ha estat fruit d’una majoria absoluta parlamentària. Així i tot, les batalles no han fet més que començar. Aquest enfrontament, ràpidament, es va traslladar a la societat en general, als mitjans de comunicació, a les xarxes socials i als centres concertats i privats en particular. De fet, sembla impossible que totes les persones que han dit el que pensaven, s’hagen llegit la llei. I hem vist llacets al pit d’escolars com a símbol de protesta, en contra de l’aprovació de la llei.

A Saó volíem analitzar la nova llei. Volíem que alguns especialistes ens aportaren la seua opinió i anàlisi sobre aquesta. Sabem que sempre hi ha moltes visions d’un mateix fet. Nosaltres, al final, hem aconseguit cloure el quadern sobre la llei Celaá. Vam demanar-li a Jaume Martínez Bonafé que ens coordinara el quadern, el que vostès tenen ara a les mans.

El primer article sobre les llums i ombres de la nova llei el signa Jaume Martínez. Julio Rogero escriu sobre l’educació pública i concertada després de la nova llei. Conxa Delgado analitza l’educació infantil després de la llei. Mª Ángeles Llorente oporta la seua visió municipal a la LOMLOE i Beatriu Cardona parla de dones, medi ambient i LOMLOE. El quadern es clou amb una entrevista a la ministra Celaá que, evidentment, dóna la seua visió sobre la llei.

Desitgem que aquesta primera anàlisi siga un pas més per a conèixer la llei.

PREU ARTICLE: -
SUBTOTAL: -
IVA: -
ENVIAMENT: -
TOTAL: -

Categories

Inscriu-te al nostre butlletí

Top