La revista degana en valencià

L’artista valenciana Kela estrena el seu primer disc, El Mirall

28/05/2022

Les cançons trenquen amb el concepte clàssic de cantautor per endinsar-se a l’electrònica
• La producció ha estat al càrrec de Joel Gilabert i la masterització, de Carlos Quintero
• Un total de 94 persones han fet realitat el seu Verkami

I per fi, El Mirall (Primavera d’Hivern, 2022), és una realitat. A través d’un intens Verkami, l’artista emergent Kela ha aconseguit el seu objectiu i avui veu la llum un disc atípic, que supera el concepte del cantautor clàssic per mostrar una veu femenina que juga amb l’electrònica, guitarra i veu. “Les sensacions són molt positives”, assegura Kela, aclaparada per la realitat mentre confessa que està vivint el procés des d’un doble vessant: “per dins és tot molt intens, però també ho estic vivint com si no fóra la meua pròpia vida, com si fóra una espectadora”.

“Fa un any estava escrivint l’última cançó del disc i des d’aleshores he après moltíssim”, explica l’artista valenciana, qui matisa que té moltes ganes que la gent ho escolte “que facen seues les cançons, que s’enamoren, que ploren… el que faça falta”. Amb Joel Gilabert com a productor a Anima Studio i la masterització a càrrec de Carlos Quintero, El Mirall (Primavera d’Hivern, 2022) per fi deixa de ser un somni.

Un total de 94 verkamistes han col·laborat en un projecte que retracta el flux de la vida: “és un resum del món exterior, de les persones, les relacions… tot això que al final conforma també el teu món interior”, afirma Kela. Així doncs, un mirall que mira cap a fóra per contar tota eixa processó que palpita dins de les persones.

El Mirall (Primavera d’Hivern, 2022) està conformat per un total de vuit cançons. El número pot estar prenyat de simbolisme: “són vuit cançons i el número de la porta de l’estudi de Joel és el vuit també”, riu Kela davant la pregunta si té cap mena de significat: “si en vols de significat, hi ha”. Amb una proposta arriscada, el primer disc de Kela naix amb la intenció de jugar amb les noves sonoritats del panorama musical.

Amb relació al propi estil electrònic de Kela, l’ordre de les cançons segueix un sentit sonor, un dels forts d’El Mirall (Primavera d’Hivern, 2022). Així doncs, ‘La Pell’ és la cançó que obri l’univers de Kela, una cançó molt intensa, seguida de ‘L’Espiral’ i ‘Sabotatge’ fins a arribar a una de les cançons més suaus i íntimes del disc, amb guitarra i veu, ‘Observe’. Finalment, la intensitat es recupera amb ‘T’estimava’ fins a arribar a l’última cançó del disc, ‘190 graus’.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top