La revista degana en valencià

L’Assemblea General de l’APPEC editors de revistes i digitals valora positivament l’esforç de l’associació per impulsar el sector i valida unànimement la gestió de l’entitat

01/07/2022

L’actual junta de l’APPEC, amb Germà Capdevila a la presidència, ha estat reelegida a l’Assemblea Extraordinària.

L’APPEC ha celebrat l’Assemblea General Ordinària i l’Assemblea Extraordinària de l’associació, que representa 112 revistes i 122 digitals en català, en una trobada a la seu del Club d’Amics de la Unesco de Barcelona el dimecres 29 de juny.

A la primera Assemblea, els editors han remarcat el paper de l’associació en la promoció del català i han expressat la necessitat de defensar que les publicacions en català tinguen presència al màxim d’espais possibles. També han coincidit en la necessitat de remar junts per comptar amb una forta xarxa de distribució i d’enviaments de les publicacions.

El president de l’APPEC Germà Capdevila ha destacat la tasca de l’associació en la defensa de la presència de les publicacions en català “en espais que li són naturals, però que no són respectats, com ara les biblioteques”. I ha remarcat que “canviar una dinàmica negativa de retrocés del català en benefici del castellà serà una de les lluites principals de l’associació en els temps a venir”.

L’actual Junta de l’APPEC ha estat reelegida per continuar al capdavant de l’entitat al mandat 2022-2026 en una votació unànime. Amb Germà Capdevila, editor d’Esguard i Sentits a la presidència; Antonio Medina, de Sàpiens, Cuina, Descobrir, Petit Sàpiens, El Món d’Ahir i Arrels, a la vicepresidència; Montserrat Tudela, d’Auriga a la secretaria. I com a vocals: Vicent Llorca, de Zirkòlika; Laura Pons, de Món Empresarial, Món Docent i Guia de l’Ensenyament; Vicenç Relats, de Vallesos; Joan Salicrú, de Valors; Núria Valls, de Cavall Fort i El Tatano; i Eduard Voltas, de Time Out.

L’Assemblea General Ordinària ha aprovat per unanimitat la memòria d’activitats i de comptes de l’exercici de 2021 i el pressupost de 2022. Entre les accions dutes a terme per l’associació el 2021 destaquen l’aposta per ampliar la xarxa de distribució de les publicacions en català amb la incorporació de nous punts de venda; la caravana de revistes iQUIOSC.cat en ruta per apropar les revistes en català a pobles petits de comarques gironines i lleidatanes; o la campanya ‘Les revistes t’acompanyen sempre, per fer camí’ per reivindicar el paper de les revistes.

La trobada s’ha tancat amb un dinar a la terrassa annexa a la sala on s’han celebrat les assemblees.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top