La revista degana en valencià

L’AVAV i l’IVC anuncien les nominacions als Premis Berlanga de 2021

19/11/2021

Els acadèmics i actors Amparo Oltra i Raúl Navarro han donat a conéixer les nominacions.

Lucas’, ‘Las Consecuencias’ i ‘El Lodo’ acaparen el nombre més gran de nominacions. 

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, i l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual, organitzen la IV edició dels Premis de l’Audiovisual Valencià, que a partir d’ara adopten la denominació de Premis Berlanga.

Els acadèmics i actors Amparo Oltra i Raúl Navarro han anunciat les nominacions a les 21 categories competitives d’aquests guardons autonòmics, que es lliuraran el pròxim 4 de desembre al Teatre Principal d’Alacant, en una cerimònia retransmesa per À Punt.

En  l’acte de lectura de les nominacions també han participat el director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos;  i el president de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual, Pep Llopis, acompanyats pel director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, José Luis Moreno, i la representació de l’AVAV.

Les nominacions s’han decidit pels acadèmics i acadèmiques de l’AVAV entre les més de 40 obres presentades. El premi d’honor que atorga Cultura de la Generalitat s’anunciarà durant els pròxims dies, abans de la cerimònia de lliurament dels guardons.

Opten a millor llargmetratge de ficció les pel·lícules següents: ‘Espíritu Sagrado’ de  Jaibo Films, Apellániz i De Sosa, La Fábrica Nocturna i Teferruat; ‘Las Consecuencias’ de Sin Rodeos Films España, Las Consecuencias AIE i Érase una vez Films; i ‘Lucas’ de  Telespan 2000 i Raw Pictures.

En la categoria de millor llargmetratge documental els títols nominats són: ‘Carceller. L’home que va morir dues vegades’ de Mediterráneo Media Entertaiment; ‘Here Comes The Sun: xicotetes reflexions sobre turisme de sol i platja’ de Nakamura Films i Kaishaku Films; i ‘Posidònia’ de Jaibo Films.

Les nominacions a millor direcció són per a Àlex Montoya per ‘Lucas’; Chema García Ibarra per ‘Espíritu Sagrado’, i Claudia Pinto Emperador per ‘Las Consecuencias’.

Al millor guió opten Àlex Montoya i Sergio Barrejón per ‘Lucas’; Chema García Ibarra per ‘Espíritu Sagrado’; i Claudia Pinto Emperador i Eduardo Sánchez Rugeles per ‘Las Consecuencias’.

Álex Montoya per ‘Lucas’; Elena Ruiz per ‘Las Consecuencias’; i  Marta Salas per ‘El Lodo’ són els nominats al premi a millor muntatge i postproducció.

Gabo Guerra per ‘Las Consecuencias’; Guillem Oliver per ‘El Lodo’; i Jon D. Domínguez per ‘Lucas’ són els nominats en la categoria a millor direcció de fotografia i il·luminació.

Per a la categoria de millor actor protagonista opten al guardó Joaquín Climent per ‘El Lodo’; Jorge Motos per ‘Lucas’; i Nacho Fernández per Espíritu Sagrado’.

La millor actriu protagonista es decidirà entre Juana Acosta per ‘Las Consecuencias’; Paz Vega per  ‘El Lodo’; i Tamara Casellas per ‘Ama’.

En la categoria de millor vestuari les nominades són: Giovanna Ribes per ‘El Cover’; Giovanna Ribes per ‘El Lodo’; i Raquel Porter per ‘Visitante’.

Al premi a millor maquillatge i perruqueria estan nominats: Sara Vilar i Amparo Carrió Esteban per ‘Visitante’; Vicen Betí per ‘El Cover’ i també per ‘Frederica Montseny, la dona que parla’.

Els nominats a millor so han sigut: Dani Navarro i Iván Martinez Rufat per ‘El Lodo’; José Manuel Sospedra per ‘El Cover’; i Leticia Argudo i Jorge Flor per ‘Visitante’.

Pel que fa al premi a millor música original, opten al guardó Nacho Mañó i Joana Estevao per ‘El Cover’; Vincent Barrière per ‘Las Consecuencias’; i Xema Fuertes i Amadeo Moscardó per ‘El Lodo’.

Les nominacions a millor actor de repartiment són per a Jordi Aguilar per ‘Lucas’; Jorge Cabrera per ‘Lucas’; i Roberto Álamo per ‘El Lodo’.

En la categoria de millor actriu de repartiment aspiren al premi Carolina Yuste per ‘El Cover’; María Romanillos per ‘Las Consecuencias’; i Susi Sánchez per ‘El Lodo’.

La millor direcció artística s’elegirà entre Jero Bono per ‘Lucas’; Leonor Díaz per ‘Espíritu Sagrado’; i Rafa Jannone per ‘Frederica Montseny, la dona que parla’.

Jordi Llorca, Albert Espel, Yadira Ávalos, Carme Sánchez i Claudia Pinto per ‘Las Consecuencias’; José Jaime Linares per ‘El Lodo’; i Miguel Molina per ‘Espíritu Sagrado’, són els nominats a la millor direcció de producció.

Les nominacions a millor sèrie documental són per a ‘Crònica Mèdica’ de Barret Cooperativa; ‘Terres de Cinema’ de L’Andana Audiovisual; i ‘Tresors amb Història’ de Sunrise Pictures.

Pel que fa a millor curt de ficció, opten al premi: ‘Dana’ de  Lucía Forner Segarra; ‘Mindanao’ de  Caballo Films i Filmeu; i ‘Pura Sangre’ de César Tormo.

Els títols nominats a millor curtmetratge documental són: ‘La Bomba Carraixet’ de  Los Sueños de la Hormiga Roja; ‘La Gàbia’ de Jaibo Films; i ‘No s’apaguen les Estreles’ de Tourmalet.

En produir-se un empat en les votacions en aquesta categoria, les quatre nominacions a millor curtmetratge d’animació són per a ‘Goodnight Spa’ de Gallego Bros; ‘Oddity’ de Barreira Arte y Diseño; ‘Proceso de Selección’ de TV ON; i ‘Re-Animal’ de Rubén Garcerà.

Opten al premi a millor videojoc: ‘Onirike’ de Devilish Games (Spherical Pixel S.L.); ‘Tamiku’ de Josyan; i ‘Tower Princess’ d’AweKteaM. El jurat d’aquest premi ha estat format pels especialistes en videojocs Carles Pons, Sara Galiana Solá, Mercedes Rodrigo, Eva Gaspar i Gisela Vaquero.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top