La revista degana en valencià

L’AVL i el Col•legi de Bibliotecaris organitzen dissabte una viquimarató a València amb motiu de l’Any Carmelina

04/06/2021

Obrir noves fronteres a l’obra de Carmelina Sánchez-Cutillas és l’objectiu de la viquimarató convocada per a este dissabte pel Col·legi de Bibliotecaris i Documentalistes (COBDCV) i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, d’Amical Wikimedia i Wikimedia España, que se celebrarà en la Biblioteca Municipal de Benicalap, centre que du el nom de l’Escriptora de l’Any.

Una viquimarató és un esdeveniment on editors i editores es reuneixen per actualitzar, millorar i crear continguts a la viquipèdia. En este cas, l’objectiu principal és potenciar la informació que sobre Carmelina Sánchez-Cutillas i la seua obra en poesia i en prosa, però també aspectes menys coneguts com investigadora i historiadora. Un millor coneixement d’esta escriptora farà que Carmelina Sánchez-Cutillas siga molt més llegida.

La participació del COBDCV és clau per a posicionar i difondre la figura de l’Escriptora de l’Any de l’AVL a l’espai on tot el món consulta, com ara la viquipèdia en totes les seues versions idiomàtiques i en els seus projectes germans com wikidata, wikimedia commons o viquidites. Un repte impossible sense comptar amb l’experiència d’Amical Wikimedia i Wikimedia España que desenvolupen la seua tasca a territori valencià.

La viquimarató es realitzarà este dissabte, 5 de juny, a partir de les 10 del matí en la biblioteca municipal del barri de Benicalap gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de València que cedeix l’espai i l’accés en línia. L’organització ha completat l’aforament presencial previst de 16 editors i editores. La trobada es podrà seguir a través de la pàgina: https://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia:Viquimarat%C3%B3_Carmelina_S%C3%A1nchez_Cutillas.