La revista degana en valencià

Lectura pública del Manifest “TU ENCENS LA CULTURA”

27/05/2020

Resistents Culturals, un grup divers i plural d’organitzacions, entitats, col·lectius, locals de barri i artistes realitzaran una “lectura pública” del Manifest Col·laboratiu en suport de la cultura en general i de la cultura de proximitat en particular.

La lectura pública la realitzaran Intersindical Valenciana, Sala Carme Teatre, el festival de poesia Vociferio, el sindicat de la música valenciana SIMUV, la Societat Coral el Micalet, la llibreria Gaia, Biblioteques Inquietes, l’Associació Ciutadania i Comunicació-ACICOM i Sankofa-espai intercultural en coordinació col·laborativa.

En este cas, la lectura serà en la seu de la Intersindical Valenciana (calle Juan de Mena, 18, València) el dijous 28 de maig a les 19h i en els següents mesos en cadascuna de les entitats coordinadores d´esta iniciativa de conscienciació cultural.

Una iniciativa a la qual s’han sumat unes altres entitats, col·lectius i locals del món de l’escena, de la dansa, de les arts plàstiques, de la literatura i els llibres, del cinema, de la música, del circ, de la gestió cultural, de l’activisme cultural, de les revistes culturals, d’associacions veïnals i tot tipus d’agents culturals. També s’han unit artistes valencians que, amb el seu gest, volen donar suport a la cultura de proximitat.

L’objectiu del manifest viu és, d’una banda, expressar les demandes generals d’aquests locals amb el suport d’agents socials i associacions i d’altra banda, volem poder aportar idees creatives perquè, en els temps complicats que vindran després del confinament, la cultura puga ser un motor sostenible de la vida de les ciutats i dels pobles del País Valencià.

El repte que es plantegem aquestes entitats i locals de barri és mantindre viu el manifest col·laboratiu durant almenys sis mesos. El mes de juny renaixerà de nou el Manifest actualizant nous suports. L’encarregat de mantindré “encesa la llum” serà la sala Carme Teatre i el col·lectiu Vociferio.

Tot açò amb l’objectiu simbòlic, i alhora real, de fer un recordatori permanent a la societat del valor de la cultura i, en especial, de la que tenim més pròxima.

La lectura pública del Manifest vol fer també un homenatge públic a totes les víctimes de la pandèmia sanitària que encara malauradament tenim present en la nostra societat.

És el moment ara més que mai de pensar entrallaçadament i actuar localment.

#TuEncensLaCultura

Inscriu-te al nostre butlletí

Top