La revista degana en valencià

L’educació al País Valencià en temps de Coronavirus – Nº459

Estem vivint un moment històric per la seua importància i repercussió. De segur que totes les persones que teniu a les mans la revista, de segur, heu viscut moments i situacions que mai no oblidareu. Cert és també que un moment determinat, un mes, un any, una dècada, no és cap cosa significativa dintre de la Història. Fins i tot, es poden haver viscut esdeveniments molt importants en una zona del planeta, però no en una altra.

Ara, però, després de l’arribada de la pandèmia que ens ocupa i preocupa, el món en conjunt ha passat, estem passant, per una situació que mai no s’havia viscut abans. Tot el planeta està en perill pel virus i a tots els continents han mort persones, amb una característica més: aquest virus no entén ni de fronteres ni de continents, estem intercomunicats.

Si ens demanaren que triàrem quin sector, quina realitat, s’ha vist més afectada, moltíssimes persones dirien que l’economia. Però el sistema educatiu és, a parer nostre, un dels que s’ha vist més afectats perquè ha modificat tot allò a què estàvem acostumats: sabem on estàvem, sabem on estem, però, certament, no tenim clar on podem arribar, quina serà la realitat del sistema educatiu al setembre o a l’octubre d’enguany. Ara ja ha acabat el curs escolar, però l’efecte del virus, anant tot bé, ni s’ha acabat ni sabem quantes coses transformarà. Les classes per Internet, utilitzant les plataformes, classes presencials dia sí i dia no… La realitat és que pensem que ningú no sap encara que passarà.

Hem viscut una experiència impensable en el món de l’educació, i és per això que hem volgut preparar un Quadern en el qual ens contaren com hem viscut aquesta pandèmia des de dins del món educatiu, del dia a dia, des dels diferents sectors que configuren el sistema. En podrien ser altres, però en aquest Quadern tenen les opinions i les vivències d’un director d’institut, d’una professora tècnica en informàtica, d’una professora i d’una alumna de segon de batxillerat, d’un representant dels sindicats d’ensenyament i de dues famílies amb fills o filles en diversos nivells educatius. El plec es completa amb una entrevista amb el secretari autonòmic d’Educació de la Conselleria, Miguel Soler.

Esperem que aquests testimonis ens ajuden a analitzar el que hem viscut, a veure com s’han organitzat, quins han estat els problemes i les coses bones… Hem volgut reflexionar i oferir-los aquests articles en el Quadern de juny: l’educació al País Valencià en temps del coronavirus.

PREU ARTICLE: -
SUBTOTAL: -
IVA: -
ENVIAMENT: -
TOTAL: -

Categories

Inscriu-te al nostre butlletí

Top