La revista degana en valencià

Les II Jornades Internacionals de Didàctica del Valencià com a L2 posen el focus en l’oralitat i la didàctica en línia

20/10/2020

La Societat d’Ensenyament i Recerca del Català com a Llengua Estrangera (SERCLE) organitza les II Jornades Internacionals de Didàctica del Valencià com a L2, juntament amb el CEFIRE Específic de Plurilingüisme i amb la col·laboració de la Universitat d’Alacant i la Universitat de Vic. Com a novetat, aquesta edició serà en línia i tindrà lloc els dos últims caps de setmana d’octubre: els dies 23, 24, 30 i 31 d’octubre. 

L’edició d’enguany se centra en dues qüestions que, pel context actual, preocupen i interessen molt el professorat: l’oralitat i  la didàctica en línia. De fet, les inscripcions han estat tot un èxit. Es tracta d’una cita formativa anual ineludible per al professorat de valencià, que combina ponències divulgatives, tallers pràctics, mostres d’experiències didàctiques innovadores, una taula rodona i tres tertúlies didàctiques. 

Les jornades començaran la vesprada del 23 d’octubre; el primer bloc, dedicat a l’oralitat, comptarà amb la ponència de la professora Sandra Montserrat (Universitat d’Alacant), la qual parlarà sobre “Actituds i vincle: faena feta al sud del sud”, i amb les experiències didàctiques de Raquel Olivé (Consorci per a la Normalització Lingüística) i Raquel Doñate (EOI Castelló). Després, els assistents podran triar entre tres tallers sobre diferents aspectes de l’oralitat. 

El dissabte 24 d’octubre, la sessió s’obrirà amb la taula redona moderada pel professor Josep M. Baldaquí (Universitat d’Alacant) al voltant de “L’oralitat en l’ensenyament del valencià com a llengua addicional” amb els experts Josefina Carrera-Sabaté (Universitat de Barcelona), Josep M. Castellà Lidón (Universitat Pompeu Fabra) i Joaquim Dolz-Mestre (Universitat de Ginebra). 

Durant el segon cap de setmana de les jornades (30 i 31 d’octubre), SERCLE informarà els assistents sobre el projecte de la societat i presentarà oficialment el primer número de la revista Resercle que sortirà pròximament. Posteriorment, el segon bloc de les jornades estarà dedicat a la didàctica en línia i l’obrirà la ponència de Carme Durán Rivas (IOC / Universitat Autònoma de Barcelona) sobre “L’ensenyament de la llengua en l’educació a distància. Lliçons apreses més enllà d’un temps d’urgència educativa”. Les experiències didàctiques que s’hi presentaran aniran a càrrec d’Aina Montferrer (EOI Castelló) i Robert Escolano (Universitat d’Alacant). Una vegada més, els assistents hauran d’escollir un dels tres tallers sobre didàctica en línia. A més, el dissabte 31 d’octubre es duran a terme tres tertúlies didàctiques paral·leles on els assistents tindran l’oportunitat de compartir les seues experiències d’aula.  

Com a cloenda, SERCLE i el Servei de Llengües de la UA han organitzat un vermut musical per al dia 31 d’octubre. Els participants i tota la comunitat universitària podran gaudir en streaming de l’espectacle “Sinergia”, en què Lola Bou i Manel Brancal musiquen versos de poetes valencianes contemporànies.

Més informació: Podeu consultar el programa interactiu ací.