La revista degana en valencià

L’Orquestra de l’Horta Sud obri la convocatòria per a l’alumnat de la comarca

28/01/2022

Les persones interessades poden enviar el seu currículum i un vídeo del 7 al 28 de febrer –Els primers concerts s’organitzaran el mes de juny

L’Orquestra de l’Horta Sud inicia la seua marxa en 2022 amb la convocatòria pública per a l’alumnat que vulga formar part del projecte, impulsat pel conservatori de la Unió Musical d’Alaquàs i amb el suport de la Mancomunitat de l’Horta Sud, diversos ajuntaments i centres docents de la comarca.

El projecte, que s’ha estat gestant en els últims mesos, part amb una subvenció de 6.000 euros de la Mancomunitat, que estan consignats en els pressupostos de 2022, i amb el suport dels primers sis ajuntaments: Alaquàs, Aldaia, Benetússer, Mislata, Picassent i Xirivella. També es buscarà finançament privat.

L’equip impulsor de l’Orquestra de l’Horta Sud va organitzar la setmana passada una reunió telemàtica amb regidors i regidores i professionals de la gestió cultural dels sis consistoris, amb l’objectiu d’establir les bases de funcionament i perfilar la convocatòria.

Per a l’alcalde d’Aldaia, Guillermo Luján, “es tracta d’un projecte molt il·lusionant que segur contribuirà a continuar vertebrant la nostra comarca també des de la cultura i la música”. En aquesta línia, l’edil de cultura d’Aldaia i diputada provincial d’Educació i Polítiques Inclusives, Empar Folgado, trasllada “l’enhorabona a totes les persones que han impulsat aquest projecte, que reflecteix la importància que històricament té la música en els nostres municipis com a element social i cultural”.

En la trobada es va presentar l’equip tècnic de l’orquestra, que estarà a càrrec del músic valencià i catedràtic en el Real Conservatori de Madrid, Juan Luis Martínez, i del director del Conservatori d’Alaquàs, Enric Parreño. En els pròxims dies, se sumarà professorat especialista en els diferents instruments de reconegut prestigi, tant en la seua faceta musical com docent.

De fet, l’objectiu de la creació de l’orquestra és donar resposta a l’alumnat de corda dels cursos superiors dels diferents conservatoris de l’Horta Sud, que no té hui a la comarca una formació de referència on continuar el seu procés d’aprenentatge. “Aspirem a l’excel·lència performativa i eixa serà la diferència amb altres experiències”, explica Enric Parreño.
La convocatòria s’obrirà el dia 7 de febrer i estarà dirigida a l’alumnat de quart, cinqué i sisé d’ensenyaments professionals, que visca preferentment a l’Horta Sud o estudie en un conservatori situat en un dels seus municipis.
Les persones interessades podran enviar els seus currículums i un vídeo interpretant una peça estipulada en la convocatòria amb l’instrument, fins al dia 28 de febrer, a través d’un formulari que es farà públic en els pròxims dies. Per a consultes, poden dirigir-se a orquestrahortasud@gmail.com. La selecció de la plantilla que integrarà l’orquestra, que es calcula en un mínim de 30 persones, es comunicarà el 15 de març.

Els assajos començaran a l’abril i seran itinerants, en les instal·lacions que s’habiliten en els diferents municipis participants. El repertori que s’ha triat serà de base clàssica i romàntica “sense descartar per això projectes més populars”. Els primers concerts de l’Orquestra de l’Horta Sud arribaran el juny de 2022 i en aquest exercici està previst que s’organitzen sis, un en cada municipi participant.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top