La revista degana en valencià

LSD o les Substàncies Diabòliques

15/06/2020

Albert Hofmann, el químic suís descobridor de l’al·lucinogen LSD, va morir als 102! anys. Això em reafirma en l’opinió que les drogues –fàrmacs i altres substàncies- són bones o dolentes en funció del seu ús o abús. D’igual manera que ho són –bones o dolentes- l’ús i/o abús d’altres essències, productes, aliments i, fins i tots, actituds davant la vida. Com molts «invents» el famós LSD es va descobrir per casualitat quan allà pel llunyà any1943 Hofmann incorporà accidentalment dins del seu cos una petita quantitat de l’àcid a travès de les puntes dels seus dits i va descobrir uns enèrgics efectes, els quals va descriure com estimulants de la imaginació percebent imatges fantàstiques de brillants calidoscopis. Dit així qui no voldria experimentar amb LSD?. De fet es diu que John Lennon va escriure la seua cançó Lucy in the sky with diamonds, inicials que componen les sigles LSD, sota els efectes de la droga. És indiscutible què en aquest cas ingerir-la, o com s’administre, va ser positiva, atès que va parir un dels millors temes del segle XX, inclòs en l’àlbum Sergeant Pepper’s Lonely Hearts Club Band.

 

The Beatles / Lucy in the sky with diamonds

 

Els éssers humans necessitem, de tant en tant, fugir de la realitat que ens atabala. I més en temps de pandèmia o postpandèmia que ja no sé on estem ara mateix. Ja ho va dir un tal Simpson, Homer no, Norman Frederick, autor d’obres de teatre de l’absurd: «La realitat és la il·lusió creada per la falta d’alcohol».

 

La notícia de la mort de l’esmentat investigador l’any 2008 va aparèixer en bona part en  la premsa mundial. Si peguem un colp d’ull a una bona part de les notícies del dia, ens adonarem que moltes d’elles si no han estat provocades per la ingestió massiva de drogues o similars, ho sembla a bastament. Vegem-ne uns exemples:

 

LAS PROVINCIAS

Pablo Isla, presidente de Inditex, pide al Gobierno «no revertir las reformas eficaces» para introducir «rigideces negativas para el empleo»

 

PÚBLICO

Un informe de la CIA afirma que Felipe González “acordó la creación” de los GAL

 

LA VANGUARDIA

CORONAVIRUS EN EE.UU.

La carrera por la vacuna, una mala noticia para el cangrejo de sangre azul

 

ABC

Isabel Díaz Ayuso: Madrid no pedirá el paso a la fase 3 porque «ya no tiene sentido» al decaer el estado de alarma

 

LA RAZÓN

Veneno de sapo, ayahuasca y plantas de poder: vuelve la era lisérgica

 

OK DIARIO

(Nota de l’autor: Aquest diari, o allò que collons siga, no és d’informació. Ok.?)

 

VILAWEB

Acció Cultural, Òmnium i Obra indignats amb l’obligació que els governs dels Països Catalans es comuniquin en castellà

El Suprem va publicar ahir una sentència que obliga el País Valencià i Catalunya a comunicar-se exclusivament en castellà

 

LEVANTE EMV

La “playa de Mislata” que ha revolucionado las redes

Un canal de televisión ha situado a la localidad valenciana en primera línea de la costa

F.P. | València 14.06.2020 | 18:02

 

EL PAÍS

Zidane: “La segunda parte nos costó, igual nos relajamos”

 

EL MUNDO TODAY

Bob Dylan subasta su autógrafo de Loquillo para recaudar fondos para la lucha contra el coronavirus

Bé, parafrasejant a Stevie Wonder: «Si vas a hacer titulares, no bebas». Pel que fa al consum d’estupefaents i/o begudes «espirituoses» caldria no arribar al súmmum d’aquell que deia, no recorde qui, un abstemi total és algú que s’absté de tot, llevat de l’abstinència. Crec. Les meues conviccions mai són totals o absolutes.

Si Albert Hofmann, que a ben segur provà els efectes del LSD en carn pròpia va durar 102 anys, que em podem fer nosaltres per arribar a la seua edat?
Jo pense que no passa res per ser abstemi, sempre que ho siga amb moderació i que certa premsa és lisèrgica.