La revista degana en valencià

Madrid, el PP i el valencià

«Crec que ja cal alçar la veu i dir-los que estem farts, molt farts de la seua uniformitat, del seu poder absolut contra tot el que no entenen ni fan per entendre»

És lògic pensar que les persones que estan al poder, i més si ho fan des d’una posició extrema, des de la dreta «espanyola», mai no en tenen prou i sempre van a «per més»? La consideració i la moderació sembla que són termes que ni dominen, ni usen ni estan disposats a considerar, més encara si poden atacar un govern que no és d’ells i que representa un perill perquè els deixa -a ells i elles- fotografiades i al descobert les seues malifetes de molts anys, de massa anys. I el País Valencià està vivint un atac permanent i el seu govern del Botànic més encara.

Tal vegada, viure a la Meseta central, a la Gran Via de Madrid, seure com a alt càrrec a alguns dels ministeris de la capital madrilenya, fa pensar que tot allò que està més enllà de la M40 ha de ser controlat i sotmés pel dret de conquesta castellana. Pot ser que per a aquestes persones de la dreta pura i dura, implacable, extrema, del PP, l’única cosa que val és la uniformitat global, la d’ells i elles, i com a llengua, sols hi ha una: el castellà; la resta són coses de l’edat mitjana que, quan més prompte s’acaben, millor que millor, no vaja a ser que en vindre a la costa a fer-se una paella, una mariscada o un banyet a la Mediterrània, escolten parlar en valencià i els entren les picors. I crec que ja cal alçar la veu i dir-los que estem farts, molt farts de la seua uniformitat, del seu poder absolut contra tot el que no entenen ni fan per entendre.

Al País Valencià hem «aguantat» com uns herois l’acaçament permanent del PP local contra el valencià. Algú ja va dir que el problema per a aquestes persones no és si el valencià o català…. No, el problema de la dreta és si castellà o valencià. I clar, el valencià «no sirve pa na». No ho entenen i ataquen tot el que no és com ells i elles diuen: són com els bàrbars.

Ens ofeguen econòmicament perquè té collons que la nostra comunitat autònoma aporte molt, que ells s’ho queden i ens deixen caure les molles però, a més a més, amb prepotència, amb maldat, amb una postura pròpia del «xulo de barri» que semblen. I si no et portes bé, no t’envie el FLA!!! Però si són diners nostres i a més hem de pagar interessos!!!!!

Corredor del Mediterrani? Per a què? Encara estareu més desenvolupats i us posarà en contacte amb zones perilloses com Catalunya i Andalusia… I si després voleu també independitzar-vos?? I si Barcelona, València, són més importants i fonamentals que Madrid?? Això no és pot permetre encara que siga tirar-nos al damunt la reducció d’ingressos (de moment en tenim prou amb els que ens envieu, valencianets i valencianetes)

I ara anem a posar-los el dit a l’ull de la llengua. Què s’han pensat aquestos del Consell -elegit democràticament pel poble-, que poden governar i atacar el castellà… Doncs, presentem un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana contra el decret 61/2017 pel qual es regula l’ús institucional i administratiu de la llengua oficial. Els advocats de l’estat no poden entendre que enviem en valencià documents a les comunitats del mateix àmbit lingüístic i això no pot ser perquè si ho enviem en valencià, a Catalunya i a les Illes… És de vergonya, de molta vergonya.

I els senyors i les senyores del PP de la «colònia» fent-se mal a les mans de tant d’aplaudir els seus a Madrid. Sembla que encara no tenen prou sentències explicatives de la unitat d’una llengua.

Vergonya, per favor, vergonya i menys barra, que teniu la cara folrada de baqueta, que la tenen dura, molt dura i no heu aprés la lliçó del que passa a Catalunya. Si continueu així, aneu a fer més independentistes que ningú, perquè ja hi ha prou, cavallers.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top