La revista degana en valencià

Manifest de suport a la Banda Simfònica Municipal de València

03/12/2021

La Banda Municipal de València va ser creada en 1903 per l’Ajuntament de la ciutat i des de llavors ha mantingut la seua activitat musical com una part del seu patrimoni cultural.

Només en 1943 va tenir una etapa, coincidint amb la creació de l’Orquestra Municipal de València, en la qual es va declarar a extingir. Aquesta decisió municipal va poder revertir-se gràcies a la pressió i el suport incondicional dels seus seguidors i de qui llavors era el seu director, el mestre Antonio Palanca.

Durant més d’un segle, la Banda Municipal ha anat incrementant la seua plantilla i millorant la seua qualitat artística, la qual cosa ha estat reconegut amb nombroses distincions, entre elles la Medalla d’Or al Mèrit de les Belles arts, la Creu d’Alfons X el Savi i la Medalla de la Ciutat.

Ara, quan és pròxima a complir els 120 anys d’existència, l’actual equip de govern de l’Ajuntament pretén de manera inapel·lable el traspàs de la recentment canviada de nom Banda Simfònica Municipal de València a l’Organisme Autònom Municipal Palau de la Música, Congressos i Orquestra de València.

El professorat de la Banda considera que aquest canvi pot suposar una alteració decisiva en les condicions laborals de la plantilla, especialment en el que afecta el personal interí. Les professores i professors de la Banda han estat sempre personal funcionari de l’Ajuntament de València, situació que es pretén modificar.

A més, tal com ha manifestat el Comité d’Empresa del Palau de la Música, aquesta decisió es produeix en el pitjor moment de la història de l’auditori, quan porta gairebé dos anys i mig tancat per a unes reparacions les obres de les quals ni tan sols s’han adjudicat encara.

Mitjançant la signatura manifestem el nostre suport i solidaritat amb la plantilla de la Banda Simfònica Municipal de València i donem suport al seu desig de continuar depenent de l’Ajuntament i no ser traspassada al Palau.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top