La revista degana en valencià

Manu Blázquez, premi Alfons Roig 2020, presentarà el seu projecte al Centre de Cultura Contemporània del Carme

12/07/2021

La mostra ‘Pas a deux’, s’inaugurarà divendres 16 de juliol i serà visitable fins a la meitat de setembre.

El nou model del premi atorga major llibertat i autonomia als artistes guanyadors i obre la porta a noves col·laboracions institucionals.

 L’artista Manu Blázquez va ser guanyador del premi Alfons Roig de la Diputació de València en la passada edició 2020, en la modalitat de millor projecte a concurs. Una edició renovada dels premis amb un total de 22 artistes participants i una dotació en metàl·lic per a l’artista de 17.500 euros, destinada a la preparació i producció del projecte expositiu que ara es presenta. L’artista ha comptat a més, amb la col·laboració de l’àrea de Cultura de la Diputació, organitzadora del premi, en la realització d’un catàleg centrat en seu projecte expositiu.

El renovat model del Premi Alfons Roig, amb un jurat de gran nivell, va voler reconèixer també l’obra de la veterana artista Ángela García Codoñer, en la modalitat de premi a la trajectòria artística. Ángela García també es troba immersa en la realització d’un ample catàleg que arreplegarà les obres més significatives de la seua trajectòria artística i que veurà la llum a finals d’any.

Durant els mesos posteriors a l’atorgament del premi, Manu Blázquez ha tingut l’ocasió d’aprofondir en la seua línia d’investigació formal, amb una metodologia de treball molt pulcra i particular, centrada en els formats del llenç que s’han utilitzat en la tradició pictòrica europea des del segle XVIII.

La successió de formats o suports per a la pintura ha dut a l’artista a materialitzar un treball d’investigació sobre les possibles relacions entre forma, proporció i usabilitat de cada format, havent recorregut, fins i tot, a estudis de relacions entre els formats basats en fórmules matemàtiques complexes.

Amb tot, el treball que Manu Blázquez presentarà en breu i que durà el títol de ‘Pas a deux’, apunta a una solució de gran poètica i subtilitat formal.

El projecte expositiu de Manu Blázquez serà visitable a partir de la inauguració el dia 16 de juliol a les 19:00 hores en la Sala 1 del Centre de Cultura Contemporània del Carme, en una exposició coproduïda entre l’área de Cultura de la Diputació i el Consorci de Museus, del qual la Diputació de València forma part.

Els premis Alfons Roig, amb caràcter bianual, seran convocats de nou a la primavera de 2022.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top