La revista degana en valencià

Mapa del Disseny’, els punts físics de la ciutat de València reconeguts pel seu disseny

16/04/2021

Si València és Capital Mundial del Disseny en 2022 no és casualitat. És fruit del treball de tres generacions de professionals del disseny, d’empreses que aposten per aquest, de la inversió de figures emprenedores que han comptat amb professionals del disseny per al llançament dels seus projectes, o d’institucions que el contracten i programen. De la conjunció de tots aquests agents socials, sorgeixen centenars d’espais físics a la ciutat de València que, des del bon disseny, marquen la diferència d’una ciutat mediterrània oberta al món.

Davant la necessitat de donar veu a aquests projectes neix el ‘Mapa del Disseny’, disponible en la web www.mapadeldissenyvalencia.com. Una cartografia en viu i en progrés de València a través de les seues galeries, restaurants, museus, cafés, hotels, botigues, espais creatius… La plataforma amb la qual amalgamar l’impuls que, districte a districte, té lloc de llarg a llarg de la ciutat.

El projecte, impulsat per València Capital Mundial del Disseny 2022 i Visit València en col·laboració amb Agència Districte, projectarà els casos individuals de desenes de locals organitzats -inicialment- a través dels districtes de Ciutat Vella, Benimaclet, Extramurs, l’Eixample, Jesús, Patraix, Campanar, Poblats Marítims, Pla del Real o La Saïdia. I de manera progressiva a través de qualsevol enclavament, tant pel seu continent com contingut.

Plantejat com una guia de referència per a població local i visitants, amb triple versió en castellà, valencià i anglés, el Mapa del Disseny pretén convertir-se en la guia d’actualitat que aglutina el disseny de València des dels seus espais físics. Una guia viva en constant creixement. De fet, el mateix mapa serà una cartografia de consulta que anirà eixamplant-se mitjançant la participació col·lectiva, a través d’una xarxa de suggeriments i consultes que baix criteris qualitatius de València Capital Mundial del Disseny 2022 recompensarà l’esforç per a alinear-se amb el disseny fet des de València. A més, serà una eina perquè la ciutadania puga crear les seues pròpies rutes del disseny i comprendre de manera integral l’impacte positiu que té sobre l’urb. Una eina que pot créixer amb el temps fins a convertir-se en rutes reals que visitar per la ciutat de València, posant l’accent en l’ús del disseny com a eina discursiva.

Els objectius del Mapa del Disseny passen per potenciar la didàctica del disseny; reforçar la xarxa professional del disseny local, generant una col·lectivitat; i practicar l’anomenat branding territorial, contribuint al repte sobre el disseny valencià. Es pot accedir a la plataforma des d’ahir dia 15 d’abril.

**

Sobre València Capital Mundial del Disseny 2022
La ciutat de València serà Capital Mundial del Disseny en 2022, després de la designació bianual duta a terme per la reconeguda institució World Design Organization. El projecte, promogut per l’Associació València Capital del Disseny, compta, des dels seus inicis, amb l’impuls de l’Ajuntament de València, de la Generalitat Valenciana, IVACE, Visit València, Fira València i La Marina de València. A més de tenir com a entitats promotores a l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) i al Col·legi de Dissenyadors d’Interior de la Comunitat Valenciana (CDICV).
És una iniciativa que ha traspassat el local per a convertir-se en un projecte nacional amb el suport de tres ministeris: el Ministeri de Cultura i Esport; el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme; i el Ministeri de Ciència i Innovació, a més de moltes altres institucions. Així mateix, ha rebut el suport d’empreses col·laboradores com Actiu, Andreu World, Escato, Grup Torrecid, l’Institut de Biomecànica de València, La Imprenta, Logopost, Padima, Point, Profiltek, Punt, Tau Ceràmica, Veles e Vents, Vondom i Zumex, així com d’institucions amigues com ComunitAD, READ, Art en Blanc, Dimova, el Col·legi Oficial de Publicitaris de la Comunitat Valenciana i el Col·legi Territorial d’Arquitectes de València.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top