La revista degana en valencià

Maribel Guardiola, nova acadèmica de l’AVL

Maria Isabel Guardiola Savall ha estat elegida hui nova acadèmica de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua per majoria absoluta. Professora del departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant, ocuparà la plaça vacant des del traspàs de Josep Lluís Doménech en setembre de 2016.

La nova acadèmica és professora del departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant i pertany als grups de fraseologia i traducció multilingüe. Compta amb les llicenciatures de Filosofia i Lletres en la branca de Filologia Valenciana i de Filologia Hispànica. El 2004 va obtindre el doctorat en Llengua i Literatura Catalanes.

Els acadèmics Honorat Ros i Jordi Colomina han ressaltat les qualitats professionals i la capacitat de treball de Maria Isabel Guardiola: «La seua experiència i joventut seran importants també per a la institució». La relació de l’acadèmica amb l’AVL no és nova, ja que ha col·laborat anteriorment amb la Secció d’Onomàstica en treballs de toponímia.

La nova acadèmica ha rebut el recolzament de catorze dels vint  membres de la institució, fruit del consens intern per a cobrir la vacant existent des de fa deu mesos. Maria Isabel Guardiola ha sigut hui la única candidata a l’elecció, després que el passat mes de març cap de les dos aspirants, les professores Sandra Montserrat i Àngel Diéguez, obtingueren els vots suficients.

D’aquesta manera la institució ja comptarà ara amb quatres acadèmiques: Verònica Cantó, actual secretària, Immaculada Cerdà, Carme Miquel i l’electa Maria Isabel Guardiola. Amb anterioritat també han sigut membres de l’AVL Carme Barceló i Maria Soledat González. La proporció entre hòmens i dones en el si de la institució encara està lluny de la paritat.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top