La revista degana en valencià

La Plataforma Cent d’Estellés inicia una campanya de micromecenatge per a finançar la festa de cloenda del centenari de l’escriptor

La comissió del centenari Vicent Andrés Estellés prepara el jorn de cloenda de tot un any de celebració, de març del 24 a març del 25, amb una festa col·lectiva que tindrà lloc a Burjassot el dia 30 de març.

A causa de la falta de qualsevol suport per part de les institucions valencianes, ha començat a ‘Goteo’ una campanya de micromecenatge per a poder finançar aquest encontre de la cultura popular.

Els interessats poden realitzar les seues aportacions ací.

Rafa Xambó, en representació de la Plataforma Cent d’Estellés, explica que “després d’un any celebració en què el poeta s’ha llegit i escampat com mai, com mereix, com hauria de ser cada any, entre els valencians del sud, del nord i de les illes, perquè, en favor de convertir-lo en el cànon universal que li correspon, la societat civil s’ha adelerat d’ordir un any extraordinari”.

La comissió del centenari Vicent Andrés Estellés vol concloure aquest any amb un homenatge a la cultura popular: la Muixeranga, les dolçaines, les danses, les rondalles, els cantaors i cantaores d’estil, les colles de dimonis, “un aplec festiu i de celebració de la cultura arrelada al poble”.

Per això, conviden a a tothom a participar d’aquest encontre de la cultura popular -aplec i trobada-, que celebraran a Burjassot el 30 de març, de matí i fins a l’hora de dinar, dins un acte global que “serà la carcassa final del gran homenatge que el poeta mereix ara i sempre, i la poesia i el país sencer”.

A més, han iniciat a la plataforma de financiació col·lectiva ‘Goteo’ una campanya de micromecenatge per a poder finançar aquest acte “perquè no tenim cap suport de les institucions valencianes i el nostre poeta es mereix una festa ben lluïda de cloenda” afegeix Rafa Xambó. Qualsevol aportació es pot fer ací.

La Plataforma Cent d’Estellés està formada per les següents entitats: Ca Bassot, Acció Cultural del País Valencià, Associació Kulturcrítics del País Valencià, Col·lectiu Ovidi Montllor de Músiques del País Valencià, Escola Valenciana, Fundació Sambori, Ca Revolta, Societat Coral el Micalet i l’Ateneu de Bétera.