La revista degana en valencià

Mostra Viva aposta per consolidar la ciutat de València com a referent del circ mediterrani

18/06/2021

El festival revela el cartell de la seua IX edició realitzat per Marina Puche.

Les dones i les societats musicals tindran un protagonisme especial al 40 aniversari de la Trobada de Música.

Vicent Garcés destaca la capitalitat cultural de València en l’àmbit mediterrani.

La IX edició de Mostra Viva del Mediterrani, que es celebrarà del 23 de setembre al 12 d’octubre en diversos espais de València, aspira a consolidar la ciutat com a referent del circ mediterrani i social. A més, enguany, el festival multidisciplinari celebrarà el 40 aniversari de la Trobada de Música amb una presència important de dones mediterrànies i la defensa de les tradicions a través de les bandes de música. Així mateix, l’apartat d’arts plàstiques estarà dedicat a les primaveres àrabs i l’Encontre d’Escriptors retrà homenatge als poetes Paco Brines i Marc Granell i al cineasta Luís García Berlanga.

L’avanç de programació era donat a conéixer aquest matí per la presidenta de Mostra Viva del Mediterrani, María Colomer, durant l’acte de presentació del cartell d’enguany, realitzat per l’artista Marina Puche. L’esdeveniment ha tingut lloc al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. L’artista, creadora de murals, dissenys i falles, ha afirmat que amb el cartell, vol reflectir l’alegria, les ganes de viure i el desig de tornar a compartir després d’aquests mesos de pandèmia. El disseny, amb un fons blau que simbolitza el Mediterrani, representa aqueix esperit a través de personatges que reflecteixen les disciplines que abasta el festival. El lema d’aquesta edició posa el seu accent en la convivència, la diversitat i la pluralitat de la mar Mediterrània, on es posa en valor tant el comú com el que ens fa diferents.

En el seu apartat gastronòmic, Mostra Viva 2021 vincularà el cuscús amb la paella, mentre que l’Aplec posarà l’accent en la dansa inclusiva. Els debats giraran entorn de la sostenibilitat i les identitats LGBTIQ+. Durant la presentació s’ha posat de manifest que l’Assemblea Parlamentària del Medediterrani considera a Mostra Viva com la gran trobada de cultures mediterrànies, per part seua, La Sommet des deux rives (Cimera de les dues ribes), a la qual participen 10 països, el defineix com “referent cultural a dues bandes del Mediterrani”.

El president d’honor de Mostra Viva del Mediterrani Vicent Garcés, durant la seua intervenció, ha destacat que la cultura necessita de llibertat, i per això, València i el festival s’han convertit en un autèntic fòrum de cultura i reflexió de les societats que acullen. “Mostra Viva és un espai de convivència i podem afirmar per això, que València és la capital cultural del Mediterrani en llibertat”, ha afegit Garcés. També ha destacat i agraït la col·laboració institucional que fa possible la trobada, com l’Ajuntament de València, la Generalitat Valenciana, la Diputació de València o l’INAEM (Institut Nacional d’Arts Escéniques i Musicals) així com el suport decidit d’entitats cíviques i socials.

Foto de Paula Velázquez

Vicent Garcés, Marina Puche i María Colomer.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top