La revista degana en valencià

El Museu Joan Fuster ja és una realitat

22 anys després que la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Sueca signaren un conveni per convertir la casa en un museu, per fi ha arribat el seu moment i el pròxim 25 de gener les portes del Museu Joan Fuster s’obriran. I és que en els últims anys s’han redoblat els esforços -que al llarg de dues dècades han estat paralitzats- perquè el llegat de Fuster siga accessible per a tothom.

L’exposició, que es troba en els números 8 i 10 del carrer Sant Josep, conté una selecta representació de la col·lecció d’art reunida per l’intel·lectual, una mostra de documents que guarda l’arxiu sobre la seua vida, i tots els escrits de Fuster apareguts en monografies seues o obres col·laboratives, treballs editats sobre ell i les revistes que va dirigir, així com un mural on es reprodueixen totes les capçaleres de les publicacions en les quals va col·laborar, entre elles, Saó (http://www.revistasao.cat/revistes/?w=autor&q=ortells%2C+joan)

El Museu és fruit de la col·laboració de l’Ajuntament de Sueca amb la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, la Biblioteca de Catalunya i la Càtedra Joan Fuster de la UV. El disseny, la selecció i l’organització de les peces són obra d’un equip dirigit per Joan Aliaga, amb l’assessorament d’entre altres d’Antoni Carrasquer, Brígida Alapont i Francesc Pérez i Moragón. Moragón, director de l’Espai Joan Fuster, ha destacat que “la inauguració del Museu és una gran notícia, però que ara cal potenciar tot el treball del Centre de Documentació, de tal manera que puga obrir-se als investigadors el més aviat possible”.

Aquesta instal·lació tan esperada per gran part de la societat, ha estat concebuda amb l’objectiu de continuar difonent l’obra de l’autor entre tots els públics, especialment entre les noves generacions. Per això, Raquel Tamarit, alcaldessa de Sueca, afirma que “és un privilegi per a Sueca acollir aquest espai que volem que es convertisca en un autèntic eix cultural del territori donat la importància intel·lectual del personatge”.

La inauguració serà el proper 25 de gener i a partir del 26 el Museu estarà obert a tot el públic, que podrà concertar visites a través del web de l’Espai Fuster: http://www.espaijoanfuster.org/

Inscriu-te al nostre butlletí

Top