La revista degana en valencià

Altres museus valencians que has de conèixer

Habitualment, quan ens parlen d’un museu ens vénen a la ment quadres o petits objectes singulars. Art o història són els temes que més abunden en els museus -si més no als museus als quals ens porten al col·legi-. No obstant això, els valencians podem gaudir de nombrosos museus “diferents”, que no deixen de sorprendre als seus visitants. Els oferim una selecció.

TEMPS DE DINOSAURES – MORELLA
La reproducció d’un dinosaure farà les delícies de xiquets i no tan xiquets, que podran gaudir d’un viatge al centre de la terra a través de la col·lecció de fòssils del Cretaci.

Temps de dinosaures- Morella
Temps de dinosaures- Morella

 

MUSEU DEL NAIP – ORPESA

Compta amb més de cinc mil baralles, entre les que pots trobar la baralla més gran del món, i a través d’elles recorreràs un atípic i curiós viatge en l’art de la decoració i estampació de les mateixes segons les tendències de cada època.

Museu del naip - Orpesa
Museu del naip – Orpesa

 

MUSEU DE LA MAR – CASTELLÓ

En ell queda reflectida la imaginació i intel·ligència dels pescadors per a poder subsistir en l’apassionant i perillós món de la pesca amb l’exposició de 274 peces i més de 70 fotografies.

Museu de la Mar - Castelló
Museu de la Mar – Castelló

 

MUSEU DEL TAULELL -ONDA

Aquest museu, a més de ser una obra d’art en el seu conjunt, mostra la història fascinant de les persones que van crear i van treballar en el sector, amb més de 20.000 mostres de ceràmica de totes les èpoques.

Museu del Taulell -Onda
Museu del Taulell -Onda

 

MUSEU CIÈNCIES NATURALS “EL CARME” – ONDA

Un viatge fascinant al món natural. En ell destaquen les més de 2.000 espècies de mamífers, aus, peixos, rèptils, crustacis i batracis, així com les prop de 1.000 espècies en la secció d’entomologia, més de 1.500 plantes, 2.000 minerals i més de 500 fòssils.

Museu Ciències Naturals
Museu Ciències Naturals “El Carme” – Onda

 

FANZARA

I si parlem de museus de Castelló és impensable deixar passar de llarg Fanzara, el poble que s’ha convertit en un Museu Inacabat d’Art Urbà. Un gran museu a l’aire lliure, on els carrers fan de galeries i els llenços són grafits plasmats en façanes.

Fanzara
Fanzara

 

MUSEU DE LA IMPREMTA I DE LES ARTS GRÀFIQUES – EL PUIG

A l’interior del Monestir de Santa Maria es troba el primer museu dedicat a les arts gràfiques d’Espanya i el segon més important d’Europa. Proposa un recorregut històric a través del món de la impremta, des dels seus orígens fins als nostres dies.

Museu de la Impremta i de les Arts Gràfiques - El Puig
Museu de la Impremta i de les Arts Gràfiques – El Puig

 

MUSEU DE L’ORXATA – ALBORAIA

En ell podràs conèixer la història de l’orxata i aprendre com s’elabora l’orxata, com es cultiva la xufa, com es comercialitza actualment i com es feia fa dos-cents anys.

Museu de l'orxata - Alboraia
Museu de l’orxata – Alboraia

 

MUSEU DEL PALMITO – ALDAIA

En eLL trobem una extensa representació de palmitos antics i actuals, amb cronologies que van des del segle XVIII fins als nostres dies, així com un ampli repertori de maquinària tradicional, peces i utensilis típics del procés d’elaboració del palmito.

Museu del Palmito - Aldaia
Museu del Palmito – Aldaia

 

MUSEU VALENCIÀ DE LA FESTA – ALGEMESÍ

Un museu que dona a conèixer les festes d’Algemesí, patrimoni de la UNESCO a través de la història, música, indumentària, costums, anècdotes, gastronomia festera, objectes i documents etc., presentats de manera directa i didàctica.

Museu Valencià de la Festa - Algemesí
Museu Valencià de la Festa – Algemesí

 

MUSEU DE DRAGUT – CULLERA

Els pirates, els seus atacs i els sistemes utilitzats per a la seua defensa concentren els fons de la Cova-Museu de Dragut, amb la pirateria mediterrània en el segle XVI com a temàtica principal.

Museu de Dragut - Cullera
Museu de Dragut – Cullera

 

MUSEU INTERNACIONAL DE TITELLES -ALBAIDA

Aquest museu, que s’ha convertit en el referent internacional, integra més de 400 titelles representatius d’Europa, Àsia, Àfrica i Amèrica.

Museu Internacional de Titelles
Museu Internacional de Titelles

 

MUSEU DE VEHICLES HISTÒRICS – GUADALEST

Un museu imprescindible per als amants de les motos que mostra com ha evolucionat el vehicle de dues rodes amb motor al llarg de la història.

Museu de Vehicles Històrics - Guadalest
Museu de Vehicles Històrics – Guadalest

 

MUSEU DE LA NINA – ONIL

Un museu que recorre la història de la fabricació de nines  i d’altres joguines des dels seus inicis fins a l’actualitat. A més d’una gran varietat de nines, compta amb l’actuació en viu de les seues dues nines més conegudes.

Museu de la nina - Onil
Museu de la nina – Onil

 

MUSEU VALENCIÀ DEL JOGUET – IBI

Un espai extraordinari que ens permet viatjar al passat i deixar que els joguets ens parlen de les infàncies viscudes i les maneres d’entendre el món en altres èpoques.

MUSEU VALENCIÀ DEL JOGUET
Museu Valencià del Joguet – Ibi

 

MUSEU DEL TORRÓ – XIXONA

Es tracta d’un museu / fàbrica en el qual descobrir l’elaboració del torró des de l’inici.

Museu del Torró -Xixona
Museu del Torró -Xixona

 

MUSEU DEL CALÇAT – ELDA

A través de les diferents col·leccions es pot contemplar l’evolució en la fabricació del calçat des del segle XIX fins al XX.

MUSEU DEL CALÇAT - ELDA
Museu del calçat – Elda

 

COL·LECCIÓ MUSEOGRÀFICA FERROVIÀRIA – ELX

Podràs veure des de locomotores de 1928 a objectes representatius d’aquest mitjà de transport al llarg del temps. Però el que sens dubte et sorprendrà és el “Circuit de Vapor Viu”, que es realitza amb petits ferrocarrils a escala que contenen tot el necessari per poder viatjar en ells.

Col·lecció Museogràfica Ferroviària -Elx
Col·lecció Museogràfica Ferroviària -Elx

Inscriu-te al nostre butlletí

Top