La revista degana en valencià

Música en valencià

11/05/2020

El Gabinet de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de València ofereix a tota la població una selecció de música en valencià per a tots els públics i edats agrupades per diverses temàtiques. Totes les llistes es poden escoltar gratuïtament en Spotify. Cal accedir al perfil GNLVLC i consultar totes les llistes públiques. Si es vol crear un accés ràpid es poden guardar entre les llistes preferides fent clic en Seguir (o Follow).

 

El primer recull de cançons es va anomenar «Tot anirà bé» amb l’esperança que aquesta crisi sanitària causada per la Covid-19 acabe prompte i de la millor manera possible.

 

Tot anirà bé

És la primera llista. Conté lletres i ritmes positius que transmeten alegria, felicitat i molt però que molt de comboi. Escolta-la ací: https://spoti.fi/3c4IQe5

 

Relax i calma

És una llista creada per a relaxar-nos del confinament i deixar de banda les preocupacions i l’estrés. Recull diverses cançons pròpies per a ser escoltades en moments de tranquil·litat i amb l’objectiu que ens porten a una situació de benestar.

 

Festa

Com el seu nom indica, inclou música per a moure el cos i eixir-se’n de la rutina. Cançons de diferents ritmes i estils que ens faran ballar.

 

Bon dia

Despertar en valencià és començar bé el dia. Aquesta llista és un recull de música que ens pot acompanyar en les primeres hores del dia per a començar el dia amb bon peu.

 

Cantar en valencià

Aquesta llista va adreçada per a aquelles persones que canten a la dutxa, al cotxe o que tenen deliri pels karaoke. És un repertori de 60 cançons amb grans èxits com «Boig per tu» o «Que tinguem sort» i els temes més ballats i cantats dels últims anys en el panorama musical valencià.

 

Cuinar en valencià

En aquesta època de confinament, molta gent s’ha dedicat a cuinar. Aquest recull de cançons s’ha creat inspirant-se en la nostra gastronomia i en col·laboració amb el projecte culinari Tasta’l d’ací. És una selecció deliciosa de cançons que parlen del menjar i que posaran el condiment als nostres plats.

 

Fer esport

Tens ganes d’eixir a fer esport o fer els teus exercicis a casa? En aquesta llista tens la música més potent per a donar-te força i energia en la teua sessió d’esport.

 

Cançons infantils

És una llista adreçada per als més menuts de la casa. Conté un repertori de 100 cançons que va des de les més tradicionals de Paco Muñoz i el Grup Carraixet fins a les més actuals de Dani MiquelTrobadoretsCanta CanallaLa POP, Petita Orquestra Peiotaire i Marcel el Marcià (Pro21cultural).

Inscriu-te al nostre butlletí

Top