La revista degana en valencià

Les aules de Música i d’Arts Escèniques de la Universitat reprenen la programació de tardor i recaptaran fons destinats als afectats per la DANA

Les activitats del Servei de Cultura Universitària tindran un caràcter solidari dedicat a les persones damnificades i els fons recaptats es destinaran a Programes d’Ajuda i Recuperació Post-Dana

Les aules de Música i d’Arts Escèniques de la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Cultura i Societat amb gestió de la Fundació General Universitat reprenen aquesta setmana la seua programació de tardor que es va paralitzar a causa de la DANA del passat 29 d’octubre. L’activitat cultural es reinicia a més amb caràcter solidari dedicat a les persones damnificades a través dels Programes d’Ajuda i Recuperació Post-Dana.

Les conseqüències devastadores de la tragèdia per al conjunt de la societat valenciana afectaren igualment a l’activitat cultural universitària que es va frenar en sec com a mostra del dol institucional declarat per la UV durant cinc dies per a, tot seguit, contribuir als Programes d’Ajuda i Recuperació Post-Dana i facilitar les tasques de recuperació a les zones damnificades.

Ara, a poc a poc, la Universitat de València comença a reactivar l’agenda cultural que, en el cas de l’Aula de Música UV, la qual havia previst 16 concerts d’octubre a desembre, enceta una programació ajustada a la situació excepcional que estan vivint artistes i públic en aquests moments amb els següents concerts:

Diumenge 24 de novembre, Quintet Vint Cordes. Capella de la Sapiència, Centre Cultural La Nau (12 hores). Entrada lliure amb aforament limitat.

Dimecres 27 de novembre, Victoria Musicae. Capella de la Sapiència, Centre Cultural La Nau (19 hores). Entrada gratuïta amb reserva prèvia 72 hores abans ací.

Dimarts 10 de desembre, La Regalada. Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic UV (19 hores). Concert dedicat al 550 aniversari de la publicació de les ‘Trobes en lahors de la Verge Maria (València, 1474)’. Inclou una breu introducció del doctor Onofre Serer. Entrada lliure amb aforament limitat.

Dimecres 11 de desembre, Música valenciana per a flauta i piano. Capella de la Sapiència, Centre Cultural La Nau (19 hores). Entrada gratuïta amb reserva prèvia 72 hores abans ací.

Divendres 20 de desembre, Concert de Nadal de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València. Sala Charles Darwin del Campus de Burjassot-Paterna (13 hores). En col·laboració amb el #desembreeuropeu2024. Entrada lliure amb aforament limitat.

Teatre a La Nau

D’altra banda, la programació teatral al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València arranca de nou aquest mateix dimecres, dia 20, i mantindrà l’agenda de la següent manera:

20 i 21 de novembre, Separata, per PuraVida Teatro (19 hores)

27 i 28 de novembre, Pendientes, per La Piadosa Creaciones (19 hores)

29 de novembre, Titelleries, Festival de Titelles del País Valencià (18:30 hores)

4 i 5 de desembre, Eternas, per Mujeres en Construcción (19 hores)

11 i 12 de desembre, Vesania, per Contrahecho Producciones (19 hores)

18 i 19 de desembre, Marina, per Rocambolesc Teatre (19 hores)

Els dimecres hi haurà un col·loqui amb els membres de les companyies en finalitzar l’obra. Les entrades es poden reservar en aquest web.

———————-

Podeu consultar els detalls d’ambdues programacions ací.

Totes les activitats culturals programades pel Servei de Cultura Universitària durant el curs 2024/2025 tindran caràcter solidari dedicat a les persones damnificades per la DANA; la recaptació obtinguda de la venda d’entrades i de donacions es destinarà als Programes d’Ajuda i Recuperació Post-Dana de la Universitat de València.

Podeu fer la vostra aportació voluntària mitjançant:

Transferència bancària a ES81 3159 0078 5530 4844 7522 (Caixa Popular), concepte “UVajuda” seguit del NIF/CIF de la persona donant

 Bizum al número 10582

En el cas de les activitats musicals, els fons es dedicaran a la iniciativa ‘Música Solidària’. Es tracta d’un Fons Social per la Música que ajudarà l’alumnat i entitats del teixit social valencià que han patit pèrdues materials, amb accions com la restauració d’instruments i arxius danyats, ajudes per a la continuació d’activitats musicals i la preservació del patrimoni musical valencià en les zones afectades.