La revista degana en valencià

Música i tradició a Torrent

05/02/2020

Comença la setmana del festival “Arrels” amb un dia de cant i música tradicional valenciana.

De mans de Carmesina i Tirant va començar la setmana del festival “Arrels”. Amb un espectacle musical que ens transporta al nostre Segle d’Or amb una proposta pensada per al públic jove. Carmesina i Tirant van omplir l’Auditori amb un públic totalment lliurat en un concert didàctic.

Per la vesprada va ser el torn del Centre de Majors Santa Elena, on el trio Ensemble Citra va amenitzar la vesprada als nostres majors amb albades, boleros, fandangos i altres estils valencians. Una cita en la qual l’alegria, riures i algun ball va ocupar la sala on els artistes es van llançar a interactuar amb la gent.

Més tard en el Museu Comarcal de l’Horta Sud es va dur a terme la conferència “El Mediterrani i La Ruta de la Seda”, de mans de l’historiador medieval de la Universitat de València, Germán Navarro, acompanyat del director del festival, Carles Magraner, i de Susi Ferrer, Regidora de Cultura, on es va reivindicar la importància d’aquest material en la tradició valenciana, així com tot el treball que porta fins a arribar a les nostres mans. El col·loqui va tenir lloc en l’antic seder situat en la planta superior del Museu Comarcal, on més de mig centenar de persones van poder gaudir d’una vetllada instructiva.

Aquesta tarda tindrà lloc el primer dels tres concerts que se celebraran a la sala cívica de l’Antic Mercat de manera gratuïta. Avui serà el torn de ‘La seda il·lustrada. Mozart vs Martín i Soler’, a partir de les 20 hores i amb la interpretació de Carmina Sánchez (soprano), Carles Magraner (viola de gamba i direcció) i Robert Cases (guitarra romàntica).

 

 

Inscriu-te al nostre butlletí

Top