La revista degana en valencià

Música, més que soroll a València.

27/01/2020

Al mes de desembre es va celebrar el certamen musical de Carles Santos, el qual premia als músics de la nostra Comunitat.
Som terra de traca i soroll però també ho som de  música, sempre ho hem sigut però, des de fa uns anys, el panorama musical de la nostra terra està obrint-se, ha fet un pas endavant i s’ha traslladat a un nivell superior, no vol dir açò, que abans no tinguérem qualitat, cosa que de sobra sabem que si, sinó que ara, els joves escolten música a la nostra llengua i la passegen per la resta del país. Zoo, La Gossa Sorda, Mafalda… són sols un xicotet exemple del fet que més enllà de la nostra Comunitat, la nostra música, agrada, i té un lloc propi, encara que aquells que l‘escolten no parlen valencià, cosa que per a mi encara és més meritori, estem creant una marca.
El certamen comptava amb 16 categories, tenint aquest any una més que l’anterior, teníem jazz, urbana, rap, pop, una mostra variada de la riquesa del panorama, que està creixent i evolucionant d’una manera, que per a mi, com a jove valenciana, és un orgull.
La dolça veu de Mireia Vives, el rock de La Tardor parlant de Benidorm, la força a la veu de Neus Ferri i una llista sense fi d’artistes tan diversos com estils musicals.
En un món de bojos on l’art ha de lluitar per fer-se vore, on l’oferta triplica la demanda, on és quasi impossible obrir una porta que mai haja sigut oberta per altres amb la mateixa il·lusió i amb les mateixes ganes, nosaltres hem aconseguit fer soroll, obrir la porta i que ens inviten a quedar-nos. La música feta per valencians i la música en valencià està viatjant per Espanya i donant a conèixer la nostra cultura, d’una altra manera.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top