La revista degana en valencià

Banda sonora valenciana per a la revolució catalana

No s’entén una revolució popular sense música. «Grândola, Vila Morena» va ser la cançó de la Revolució dels Clavells. «L’Estaca» la de les demandes democràtiques a Espanya. I quina és la cançó de la revolució catalana cap a la independència? Com de moment no es pot respondre a aquesta pregunta -el temps dirà-, oferim deu cançons valencianes que podrien ser, perfectament, la banda sonora (n’hi ha moltíssimes més cançons vàlides per a ser la banda sonora; aquesta només és la nostra tria!).Quina t’agrada més?

 

BARRICADES DE PAPER, de Feliu Ventura

«Silencis que fan mal i oblits que van matant. No podran esquivar l’embat del seu esguard, l’orgull d’haver lluitat»

 

CORREFOC, de Zoo

«Ni furtant-nos els somnis, ni cremant la trinxera…Ni amb la llei ni el tricorni, ni amb presons ni cavernes callaran a la fera»

 

LA FLAMA, d’Obrint Pas

«Viure mantenint viva la flama a través del temps, la flama de tot un poble en moviment»

 

MOTIUS, d’El Diluvi

«Per construir, per a aconseguir antigues llibertats, per a somniar, per a tornar a ser un poble amb dignitat, per a seguir lluitant, per a tornar a véncer»

 

M’ESTIME MOLT EL MEU PAÍS, de Verdcel

«M’estime molt el meu país. Hores amargues i de lluita pública, púdiques hores d’un amor invicte! Com oblidar les dignes mans del poble, el comprensiu silenci que ens unia?»

 

ONEGEU LLIBERTATS, de Mireia Vives i Borja Penalba

«Rieu, rieu, amb llavis dolços i amb les dents, onegeu llibertats i alceu el vol dels grans ocells»

 

QUAN CAMINÀVEM, d’Aspencat

«Quan caminàvem per la desobediència. Quan tu i jo teníem somnis rebels. Quan sobreviure forma part de l’essència, a la meua terra hi ha una pluja d’estels»

 

RENAIXEM, de Xavi Sarrià

«Renaixem de les gestes del poble celebrades amb plors i abraçades, la bellesa de viure la vida sense claudicar»

 

SERÀ UN DIA QUE DURARÀ ANYS, d’Ovidi Montllor

«Gent de mar, de rius i de muntanyes, tindran mar i prats i rius i boscos. Tindran tot. I es parlarà de vida. Les ciutats seran rius plens de gent. Floriran flors i cants i alegries»

[La cançó que Txarango ha fet per animar a votar l’1 d’octubre fa referència a aquesta d’Ovidi: «Gent de mar de rius i de muntanyes. Ho tindrem tot i es parlarà de vida»]

 

VIURE, de Pau Alabajos

«I si no ens deixen somiar mai no els deixarem dormir, ja saps que viure vol dir prendre partit. I no ens quedarem parats, tenim dret a decidir i som lliures d’escriure el nostre destí»

Inscriu-te al nostre butlletí

Top