La revista degana en valencià

Naix Posidònia Produccions amb l’objectiu de ser el referent de l’audiosèrie en valencià.

30/10/2019

La seua primera estrena és Russafa a la maleta, una història sobre un fosc crim que sacseja el barri valencià, amb una mirada irònica sobre el procés de gentrificació que pateix.

Posidònia Produccions s’ha presentat aquesta setmana amb objectiu clar d’oferir una opció d’oci audiovisual “de qualitat, independent i en valencià”. El format sobre el qual recau l’aposta més potent és el de l’audiosèrie a través de plataformes com iVoox o Youtube. Produeixen un contingut que consideren de “molta necessitat”, sobretot tenint en compte l’entorn social i tecnològic actual en el qual, cada vegada més, l’oferta està disminuint.

“La idea d’anomenar Posidònia a la productora naix de que ens adonarem que tant el valencià com la posidònia són endèmics del mediterrani i els dos són béns que cal preservar”, apunta Paco Campos, el seu coordinador. Com diem, el seu gènere insígnia serà l’audiosèrie, una actualització de la radionovel·la en què, mitjançant el so, es crea un entorn sonor per a la història mentre que la imatge perd importància, “Això sí, escolteu’nos amb auriculars”, ens remarquen Pedro Olcina i Luis Bayona, els tècnics de la productora, per així poder “captar tots els matisos”. Per això mateix, afirmen, “és perfecte per anar en el metro o escoltar mentre treballes”. Tota la informació sobre les estrenes es poden consultar als seus perfils de les xarxes socials, a YouTube i a iVoox, i a la seua web, www.posidoniaprod.com. La seua primera estrena és Russafa a la maleta, una història amb guió original de Ramón Gómez-Ferrer sobre un fosc crim que sacseja el barri valencià, amb una mirada irònica sobre el procés de gentrificació que pateix.

“Estem molt agraïts de la predisposició de moltes entitats i professionals”, afirmen els integrants de Posidònia. “Sense dubte, un factor clau per al naixement del projecte ha sigut l’actitud col·laborativa que s’ha format al votant d’aquest. Entre d’altres, trobem a Francesc Fenollosa, Júlia Sorlí, Edu Borja, Francesc Anyó, Paco Alegre, Javi Obrer, Enrique Palomares, Robert Palanca, Laia Galarza, Ernest Alonso, Carlos Gica, Edu Moreno, Bea García, Elisabet Mortes, Fran Yera, l’Ajuntament de Moncada, AVIVA Moncada, ACICOM… Tot plegat, comenten, “un inici il·lusionant que esperem que es consolide en els propers mesos”.

 

Inscriu-te al nostre butlletí

Top