La revista degana en valencià

Naix una nova revista Morlanda

03/06/2022

La revista de creació literària i artística gestada a Manacor, Morlanda, va publicar la seva primera edició el passat 21 d’abril. La publicació, impulsada per Antoni Bauçà, Joan Truyols, Margalida Galmés i Miquel Noguerol, va anunciar a través de les seves xarxes socials el número 0 de manera gratuïta al seu portal web (morlanda.cat).

La revista serà semestral i traurà el número 1 aquesta tardor en paper. Els seus impulsors pretenen donar a conèixer textos i il·lustracions tant d’autors novells com d’altres que ja estan consolidats. Aquest número 0 és una mostra del que volen fer i pretenen mostrar al públic la seva proposta. L’altre objectiu, no menys important, és el d’aconseguir subscriptors per poder continuar el projecte i poder fer front als costos que suposa dur a terme un projecte d’aquestes característiques.

La revista compta amb col·laboradors de diversos àmbits, com il·lustració, narrativa,  poesia, teatre o còmic, però estan oberts a qualsevol forma d’expressió artística que pugui ser publicada en paper. Asseguren que la revista va des de Manacor cap a tots els territoris de parla catalana i pretenen que hi hagi col·laboradors d’arreu del domini lingüístic. En aquesta edició 0 ja hi han participat autors de fora de Mallorca i la intenció és anar ampliant, que hi hagi persones de diferents indrets.

Tot i que el número 1 ja està enllestit, des de Morlanda continuen oberts a rebre textos i obres a revistamorlanda@gmail.com. Una de les seves impulsores, Margalida Galmés, ja va declarar que no serà un espai de crítica, ja que d’aquests espais n’existeixen arreu. «Creim que a les Illes Balears no hi ha cap proposta com la nostra, però sí que hi ha una mancança en el sentit que les persones que fa poc temps que treballen en aquest món, no tenen un mitjà per donar-se a conèixer i nosaltres pretenem omplir el buit», comentava Galmés.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top