La revista degana en valencià

Ix a la llum la nova Revista Valenciana de Filologia

La Revista Valenciana de Filologia ha tornat a eixir a la llum en una segona etapa gràcies a l’aposta de la Institució Alfons el Magnànim. Ara torna a ser present amb una freqüència anual i  no sols pel paper, sinó també en format electrònic, adaptant-se als nous temps.

En aquesta segona etapa -sota la direcció del professor de la Universitat de València Vicent Josep Escartí- es vol mantenir la inspiració d’aquella altra època, conservant l’amplitud de mires que es proposava el seu fundador, Artur Zabala, però tractant d’arribar a tota la societat que estiga interessada en la cultura valenciana, tal com ha afirmat Vicent Flor, director del Magnànim.

És per això que el primer número de la Revista Valenciana de Filologia està dedicat a Ausiàs March, amb estudis de diferents especialistes que aporten nous enfocaments i noves qüestions que cal tenir en compte de cara al futur dels estudis referits al nostre poeta més universal. Com a novetat, aquesta segona etapa de la revista ofereix una entrevista a un literat del nostre temps, en aquest cas a Joan Francesc Mira, i una secció de recensions.

Per a Vicent Josep Escartí, director de la revista, “hem de fer un esforç d’internacionalització, per tal que la revista s’incloga, des del primer moment que siga possible, en els millors rànquings de publicacions científiques del nostre camp”.

Ací pots llegir el primer número de la revista.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top