La revista degana en valencià

Novembre Elèctric fa seu el missatge de la pel·lícula Memento en la seua nova cançó

27/10/2021

 “Creiem en la veritat que ens interessa, tot i que no som conscients ni tan sols d’això”, reflexiona la banda a través del film de Christopher Nolan

Memento és el tercer avançament del projecte col·laboratiu del grup, en el qual els seus seguidors participen en el procés creatiu del disc

Memento naix a partir del missatge al rerefons de la mítica pel·lícula del director Christopher Nolan. Al veure-la entenem la importància que té  el relat vital que construïm de nosaltres mateixos a través de les experiències personals. Una conclusió: cadascú tendirà a construir eixe relat en funció dels seus interessos, del que li convinga. Pense-m’ho bé: ningú pot ser el roí de la seua pròpia pel·lícula. Creiem en la veritat que ens interessa, tot i que no som conscients ni tan sols d’això.

Aquesta és la premissa sobre la qual naix la nova cançó de Novembre Elèctric, del mateix nom que la pel·lícula de culte de Nolan. Una cançó que es va cuinar a foc lent en plena pandèmia i que finalment, s’ha convertit en la pedra angular del nou projecte, donant nom al futur disc que està per arribar i, també. a la comunitat creativa creada per la banda.

La nova cançó ve acompanyada d’un nou videoclip, obra de Noemí Larred i Javier López (3visual), amb l’ajuda de Yeray Calvo, cantant de Novembre Elèctric, i Maria Herranz en la producció. En el vídeo apareix la banda i unes imatges oníriques projectades que reforcen el simbolisme d’una cançó que transcendeix a una ruptura sentimental: de tots els trossos per terra, què és realment cert i què n’és de mentida dins de tota una història compartida que posa punt i final?

Memento és el tercer avançament  del nou disc de la banda després de ‘La Sed’ i ‘Boira’. La prevenda començarà a finals d’aquest mes d’octubre. A més, també és el nom de la comunitat creativa que va llançar la banda a principis d’any. L’espai creat per Novembre Elèctric busca una interlocució directa entre el grup i els seus seguidors  al marge dels cada vegada més capritxosos algoritmes de les xarxes socials i de l’excés de soroll que cada vegada més trobem en elles.

A més, la comunitat també és un espai interactiu en el qual els seguidors accedeixen al material en primícia de la banda i fins i tot, han pogut decidir sobre el resultat final d’algunes obres, com ha passat amb un dels videoclips de l’agrupació.

Novembre Elèctric prossegueix en paral·lel amb la seua gira i aquest dissabte 16 d’octubre farà parada a Alacant per presentar les seues noves cançons. A més, a l’horitzó ja espera una cita de gran envergadura ja que formarà part del proper Festival de Les Arts de València, al costat de grans grups de l’escena estatal com Vetusta Morla, La Moda, Fangoria o Viva Suècia. Serà el proper dissabte 6 de novembre a la ciutat del Túria.

 

——-

Segueix a Novembre Elèctric en Instagram: @novembre_electric

Segueix a  Novembre Elèctric a Twitter: @NElctric

Segueix a Novembre Elèctric  a Facebook: @Novelectric

Inscriu-te al nostre butlletí

Top