La revista degana en valencià

Nuc. Solidesa i vitalitat

29/09/2020

En temps d’incertesa artística, no hi ha res com trobar gent honesta i humil disposada a evolucionar, invertir i créixer. Amb NUC vaig percebre, des del primer moment, que aquest quartet de la Safor tenia trellat suficient com per a saber el territori que xafava i les passes que calia fer. Forjats en projectes anteriors, els membres de NUC s’enlairen ara amb Tridimensional, un segon treball de producció sublim en què és difícil trobar escletxes. En les deu cançons han decidit –a propòsit o no– diferenciar-se d’altres bandes guitarreres del moment, amb una notable incorporació electrònica en arranjaments, veus i estructures. I en eixe camp ha entrat en joc Marc Martín (Cristina Aguilera, Paulina Rubio, Cristian Castro, La Pegatina, Lancaster…). El productor de moda ha polit aquest Tridimensional des dels estudis La Vall (Santa Eulàlia de Ronçana, el Vallès Oriental) amb Nacho Fisac també als botonets i Santi Maspons com a enginyer de so.

La solidesa del disc està assegurada i la seqüència dels talls entretindrà els oients. En conjunt, es tradueix en l’embolcall més potent que hom pot somiar per a un disc: masteritzat a Miami per Antonio Baglio i amb disseny de portada facturat a Münster Studio. Tot a punt per a ser un dels discos importants de l’any.

Després del caviar, però, cal parlar de les cançons, que al remat és allò que importa. Amb un discurs potent d’estima i amor, Tridimensional és un repàs vital escrit a força de sentiments. Una manera de concebre la música lligada a les vivències personals, en un relat cru assumible per tot tipus de públic. Deo Pellicer (veu i guitarra) i Josep Pineda (guitarra) signen les lletres que, sense aparent ubicació geogràfica, sí que poden haver tingut com a punt de partida les experiències païdes entre Benifairó de la Valldigna (Pellicer) i Daimús (Pineda). La resta –majoritàriament– és un discurs optimista, entre records i dolçor. Potser massa deler ensucrat. La vida que molts voldríem.

La meua tria. I la vostra?

  • «Maleïda lluna»
  • «Explosió»
  • «El nostre destí»
  • «Allò que volíem fer»

Fotos: Clara Vicens

Inscriu-te al nostre butlletí

Top