La revista degana en valencià

Número 508 – Revista Saó

Nou número de la revista Saó de desembre, que inclou una entrevista de Vicent Boscà a Guillermo Luján, alcalde d’Aldaia, un dels pobles més afectats per la dana. Com reconeix Boscà: “he de dir que és una de les entrevistes més intenses, emocionants i, també, dures que he fet. Perquè la persona que tenia davant era una de les que, tal vegada, han estat sense dormir dies i dies, que sols pensaven en com fer front a la catàstrofe, en com ajudar les persones del seu poble”.

El Quadern 508 és la segona entrega de La salut mental a una societat en crisi, tasca que li vam encarregar a Amelia López Cayuela. En aquest segon Quadern hem volgut atendre l’actualitat, no sols per a continuar parlant de la salut mental en una societat en crisi com la nostra, sinó per a tindre presents que molts pobles del nostre territori han patit una catàstrofe de dimensions inimaginables com ha estat la dana. Malauradament, aquest tsunami també tindrà conseqüències en la salut mental de moltes persones, per la qual cosa s’ha incorporat un article que parla exclusivament sobre la dana i les possibles repercussions. Com en l’altre Quadern, hem comptat amb la col·laboració de Mariam García Layunta.

En aquest segon Quadern poden llegir els articles següents: el primer el signa Jorge Perpiñá González amb un títol molt clar, “Tot és salut mental i res no és salut mental”, que ens fa adonar-nos de la generalització i els molts aspectes de la salut mental. El següent és de Rosana Corral-Márquez i escriu sobre “Salut mental i dona: somriure o no somriure, that is the qüestion”, un article magnífic amb una mirada de gènere. El tercer és de Diana Banacloche Gozalbo, que reflexiona sobre “Xiquets, xiquetes i adolescents arrossegats pel moment històric”, res més oportú que fer una mirada a la realitat de les xarxes, la pornografia i els jocs en línia i la seua repercussió en la infància i adolescència. El quart és de Sara Calzado Lucas, amb el títol “Reflexions sobre la salut mental dels nostres jóvens des de l’àmbit clínic”, que ens dona una visió de la realitat de la joventut universitària. I com déiem adés, hem volgut aportar també un article que analitze els efectes de la dana en les persones: l’article el signa Rosa J. Molero Mañes i hi reflexiona sobre l’ “Impacte dels fets estressants en la salut mental: un enfocament integral“.

La revista de desembre compta, a més a més, amb les seccions habituals dels nostres col·laboradors: En Punta, El mes en 10 tuits, l’humor gràfic de Juli Sanchis ‘Harca’, Teologia i Societat (Josep M. Bausset), A peu de pàgina (Vicent Josep Escartí), País Literari (Rafael Roca), La Plaça de l’Església (Joan Baptista Almela i Hijalva), Ciència (Jordi Solbes i Manel Traver), Natura Culta i Sagrada (Daniel Climent i Carles Martín), i Economia (Pau Rausell).

A les seccions de Societat, Art i Cultura i Llibres, trobaran articles signats per Teresa Ciges, Xavier Serra, Beatriu Cardona i Prats, Òscar Pérez Silvestre, Josep Manuel San Abdon, Gonçal López-Pampló, Vicent Tronchoni, Alfred Ramos, Alfons Pérez Daràs i Manel Alonso.

Podeu comprar la revista ací:

La salut mental a una societat en crisi (II) – Núm. 508