La revista degana en valencià

Els paisatges valencians que recorrerà la Volta Ciclista

La Volta Ciclista sempre suscita gran interès entre la població, i prova d’açò és que l’edició de 2015 va tenir una mitjana d’1,4 milions d’espectadors al llarg dels 21 dies tan sols a TVE. El secret és que no solament ofereix una oportunitat per a gaudir del ciclisme, sinó també per a conèixer paratges del conjunt de l’estat. Enguany els paisatges valencians juguen un gran paper en aquesta edició de la Volta, que recorre al llarg de cinc etapes decisives 15 comarques valencianes, de nord a sud.

Seran cinc etapes decisives en tractar-se del final de la Volta, en les quals hi hauran dues etapes planes, dues de muntanya i una contrarellotge individual, que per primera vegada serà en l’antepenúltima etapa, que eixirà de Xàbia i acabarà a Calp.

Les dues primeres etapes en terres valencianes tindran lloc en la província de Castelló, i recorreran les comarques dels Ports i el Baix Maestrat en la 16 etapa (5 de setembre). La Volta entrarà per Sorita i travessarà terres de Morella, Xert, Traiguera, Sant Jordi, Vinaròs i Benicarló fins arribar a Peníscola. Es tracta d’una etapa plana per la zona del Maestrat, propensa per a les escapades, amb una sola cota puntuable de 3ª categoria que inclou un fals pla descendent fins arribar a Vinaròs. La jornada del 6 de setembre serà de descans, suposant un important impacte per al turisme de Castelló, ja que les més de 4.000 persones que formen part de la infraestructura de la competició gaudiran de la seua oferta turística.

En la 17 etapa (7 de setembre), els ciclistes recorreran la Plana Alta, l’Alt Maestrat i l’Alcalatén en una jornada en la qual hauran de fer front a 177,5 quilòmetres amb un nou final en alt, en l’inèdit Mas de la Costa, a Llucena. Es tracta de la gran innovació d’aquesta edició de la Volta, que descobreix a la societat un port curt amb puntes del 22% que es convertirà en un referent per als amants del ciclisme. L’etapa eixirà de Castelló i passarà per Benicàssim, Cabanes, Vilanova d’Alcolea, la Torre d’Endoménec, Serratella, Albocàsser, Benassal, Culla, Atzeneta del Maestrat, Useres, Costur, La Foia, Figueroles i acabarà a Llucena.

A la província de València li arriba el torn en l’etapa 18 (8 de setembre), en la qual els ciclistes recorreran 200,6 quilòmetres (és la segona més llarga) a través de la Plana Utiel, la Vall de Cofrents, la Canal de Navarrés, la Costera, la Vall d’Albaida i la Safor. Es tracta d’una etapa plana entre Requena i Gandia, que presenta un traçat nou que té com a principal atractiu la connexió dels dos grans territoris vitivinícoles de la província, com són Requena-Utiel i Terres dels Alforins. A través de l’etapa es recorrerà Requena, Los Pedrones, Cofrents, Xalans, Xarafull, Teresa de Cofrents, Aiora, Navalón, Moixent, Fontanars dels Alforins, Ontinyent, Agullent, Albaida, El Palomar, Bèlgida, Real de Gandia i Gandia.

Per primera vegada, la Volta tindrà una contrarellotge individual en l’antepenúltima etapa, que serà entre Xàbia i Calp (9 de setembre). Es tracta d’una crono molt tècnica que oferirà als espectadors els fantàstics paisatges de la Marina Alta. Al llarg de 37 quilòmetres, els ciclistes eixiran de Xàbia i passaran pel Poble Nou de Benitatxell, Teulada, Moraira, Benissa i Calp.

Finalment, l‘etapa 20 (10 de setembre) es presenta decisiva, ja que es tracta de l’última oportunitat per als aspirants a guanyar la Volta. Es tracta d’una etapa de muntanya que recorrerà la Marina Baixa, el Comtat i l’Alcoià, tractant-se d’un recorregut dur i ideal per a les emboscades entre Benidorm i l’Alt d’Aitana, que inclou els ports de Rates, Ebo, Tollos i Tudons, tots de 2ª categoria, previ a la pujada final a Aitana, de categoria especial, que amb 21 quilòmetres i un desnivell de quasi 1.300 metres pot ser decisiu. Al llarg de la penúltima etapa es passarà per La Nucia, Polop, Bolulla, Tàrbena, Parcent, Obra, Tormos, Sagra, la Vall d’Ebo, la Vall d’Alcalà, Tollos, Benimassot, Balones, Gorga, Benillup, Benimarfull, Muro d’Alcoi, Cocentaina, Alcoi, Benilloba, Benasau, Alcoleja, Tudons i Relleu.

El País Valencià serà protagonista en la setmana final de la Volta, en el moment decisiu d’aquesta competició. A més, és una oportunitat magnífica perquè Europa i la resta del món vegen l’excel·lent paisatge valencià, una promoció internacional la repercussió de la qual és impagable.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top