La revista degana en valencià

Palestina, el Marroc i Romania participen en el Tercer Encontre de Circ Social del Mediterrani

23/11/2022

La trobada es realitzarà els dies 25 i 26 de novembre en l’Octubre Centre de Cultura Contemporània organitzat per l’Associació Ciutadana Mostra Viva del Mediterrani.

Merche Ochoa, Premi Nacional de Circ, serà una de les participants amb un taller de clown per a tots els públics.

Mostra Viva del Mediterrani porta el circ mediterrani el 25 i 26 de novembre a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània amb l’Encontre de Circ Social. Mitjançant taules rodones, tallers i circ en viu, el fòrum obre el teló a l’intercanvi d’experiències entre associacions, escoles i artistes que treballen el circ com a eina de transformació social dins de l’àmbit mediterrani juntament amb gestors culturals i educadors socials.

L’Escola de Circ de Palestina, l’Escola Nacional de Circ Shems’y del Marroc i la Fundació Pa-ra-dona de Romania començaran a la programació el divendres 25 de novembre. Aquestes tres entitats conversaran sobre el paper social que tenen davant els reptes que es plantegen en l’actualitat, en un context de crisi global en el qual el circ és capaç de millorar la vida de les persones en risc de vulnerabilitat.

Al matí, es realitzarà un taller ja concertat de clown dirigit a persones amb síndrome de down a càrrec de Payasospital, Premi d’honor dels Arts Escèniques Valencianes 2021, en col·laboració amb l’associació Asindown. A continuació, serà el torn d’un altre taller de clown per a tots els públics impartit per Merche Ochoa, pallassa i Premi Nacional de Circ, que versarà sobre com fer front a les nostres inseguretats des d’un punt lúdic. La jornada finalitzarà amb el número In between, de l’Escola de Circ de Palestina.

El dissabte 26 es parlarà sobre la dimensió terapèutica i social del clown al matí. Intervindran Merche Ochoa, Julia Camacho de l’associació Contaminando Sonrisas i Sergi Claramunt, director de Payasospital. Tot seguit, tindrà lloc una taula rodona en la qual es conversarà amb els assistents sobre com generar intercanvi entre agents de diferents països riberencs. Com a guinda del pastís, es debatran les conclusions de la trobada a la tarda.

La trobada va sorgir en 2020 en plena pandèmia durant el festival, en el qual es van establir les seues bases fonamentades en l’intercanvi d’experiències. La presidenta de Mostra Viva del Mediterrani María Colomer assegura que “la trobada adquireix en el seu tercer any un major impuls sent la primera vegada en la qual comptem de manera presencial amb artistes del món del circ de fora d’Europa”. Així mateix, confirma la necessitat de teixir xarxes des d’una perspectiva horitzontal amb països mediterranis per a conéixer les seues diferents realitats i treballar pel bé comú i l’intercanvi a través de la cooperació cultural.

Per a participar en les activitats de l’Encontre de Circ Social del Mediterrani es requereix inscripció prèvia.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top