La revista degana en valencià

Pau Bonet, de Rua: “Pa i Mescla és més intimista mentre que el primer EP era més divertit i d’humor pur”

01/07/2022

L’agrupació musical Rua es dóna a conéixer com a un ‘power trio’, un format de banda de rock and roll amb guitarra elèctrica, baix i bateria. Amb aquesta configuració aconsegueixen una combinació d’ska, rock i pop, que deriva cap a uns ritmes ballables i distrets que no deixen indiferent a ningú. El prometedor trio recorre els escenaris de Castelló de la Plana, d’on és originari. Pau Bonet, Joan Pons i Sebastià Usó estaran aquesta vegada als Concerts del Pinar el pròxim 24 de juliol juntament amb El Diluvi, The Tyets, Pepet i Marieta i Macondo DJ. Avui Saó conversa amb un dels integrants del grup, Pau Bonet.

En quina motivació es va formar el grup?
Nosaltres venim d’un grup molt nombrós que es deia Contratempo en el que feiem ska. Quan es va dissoldre, el bateria, el baixista i jo teníem ganes de fer música diferent. Vam pensar en el format ‘power trio’, ja que està molt provat i funciona. Ens agrada ser tres perquè és molt còmode per assajar, per desplaçar-se. A l’hora de compondre també és molt pràctic perquè tot va molt ràpidament. Al principi provarem amb cançons d’altres, però, de seguida van eixir temes propis.

D’on beu la vostra inspiració?
Un dels grans referents per fer el grup va ser Panellet, un grup de Terrassa. Hem pogut tocar en ells i ens assemblem prou, ja que tenim el mateix estil i també són tres. La música que escoltàvem quan teníem 20 anys també és una font d’inspiració: el punk rock californià i tot aquest estil dels 90 de Califòrnia és el que intentem fer.

De quina manera vos preneu la música?
Ens la prenem de manera professional i molt seriosament. Malgrat que no vivim d’ella, procurem sonar bé, assajar perquè queden els temes el millor possible i intentem cuidar la música que fem.

Com és el procés de compondre?
Entre els tres anem aportant idees i desenvolupem les que més ens agraden. Intentem que siga fàcil de tocar, per a poder defensar el directe, i també, que tinga els seus detalls. El gènere que toquem és el punk rock d’estil adolescent, però hi ha un poc de tot: humor, amor i nostalgia, sempre en un to diferent. Nosaltres pensem que el contingut ha de ser lleuger. Per molt que fem crítica social, sempre és des d’un vessant humorístic i divertit.

En què es diferencia el treball de Pa i mescla del primer EP de Rua?
Sobretot en el so. El primer EP el vam fer al nostre local d’assaig i ens vam gravar amb les nocions que teníem. Nosaltres tres som els que continuem fent tota la feina, no obstant això, a Pa i mescla tinguérem ajuda externa per produir el disc. La diferència també està en la temàtica. Potser Pa i Mescla és més intimista i introspectiu i el primer era més de diversió i d’humor pur.

Quina és la vostra valoració del moviment musical que hi ha a Castelló?
Nosaltres estem un poc entre dues aigües. No som tan agressius per al moviment punk castelloner. Però, tampoc pareix que siguem massa pop perquè ens veuen com un producte de música en valencià, com si el més important fóra que cantem en valencià. Tot i això, tampoc som un tipus de grup reivindicatiu perquè ens criden per a eixe tipus d’escenari.

Vos agradaria expandir-vos fora de la ciutat de Castelló?
Realment, els temes són prou locals. No ens agradaria desvincular-nos, però sí tocar a més llocs. A poc a poc sí que ens van coneixent més, això no obstant, amb la pandèmia, tot és difícil.

Com vos plantegeu el directe?
El concert és curt perquè les cançons són de 2 minuts amb melodia. Volem que al directe la gent gaudesca, cante i es moga. Tenim una cançó al principi que explica un poc el que la gent va escoltar: cançons ràpides, curtes i molta energia. A més, entre el baixista, Joan i jo, intentem fer un poc d’humor, connectar amb el públic i comentar les cançons. Esperem que vingueu tots, amb xiquets i gossos, als Concerts del Pinar a passar-ho bé en un ambient de punk rock castelloner.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top