La revista degana en valencià

Per un valencianisme d’esquerra

05/06/2020

Aquest llibre, “Per un valencianisme d’esquerra”, està estructurat en quatre parts. Les dues primeres afecten a la pràctica militant que vaig tindre en la Unitat del Poble Valencià, i posteriorment en Esquerra Unida el País Valencià, en els dos casos he intentat reflectir la meua vivència i interpretació sobre l’evolució de les dues durant els primers anys de democràcia i evolucionant.

He dedicat una tercera part al pas pel Consell Valencià de Cultura, anys 1995 al 2010, una experiència que té prou a veure amb una realitat com la nostra, que intenta  recuperar el seu llegat, i alhora, s’incorpora a la modernitat i als canvis culturals, tot i existint entrebancs i interferències polítiques.

Finalment, a la darrera part, ja situada al segle XXI,  des de la meua desvinculació de la praxi militant, o siga de carnet partidista, faig una sèrie de consideracions sobre les transformacions que s’estan operant en el camp de les idees, dels valors, i que són referències de la praxi.

El llibre vol ser, doncs, una eina de reflexió i debat, combinant anàlisi i interpretació, sense oblidar elements autobiogràfics. En eixa voluntat, reste obert a l’intercanvi d’opinions, en la construcció d’un valencianisme transversal, que pot ser compartit pels agents públics, especialment aquells que hui al nostre país tenen responsabilitats de govern.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top