La revista degana en valencià

Personatges autèntics. Autènticament imbècils

22/06/2020

Existeix una teoria, una mica imbècil, que diu que hi ha més personatges imbècils que variants del corona virus en una rata penada xinesa. En l’ampli catàleg d’idiotes en tenim de totes les categories. Internacionals com Donald Trump i Kim Jong-un, els quals s’hi dediquen cançons mútuament. L’estimat líder nord-coreà és «Rocket man» de sir Elton John per la seua afició als míssils terra-aire. Del president de pèls taronja que com tothom sap atresora els bastos coneixements d’un xiquet de 10 o 12 anys, seria més bé d’una seqüència de pel·lícula. Concretament de «Sopa de ganso» dels germans Marx quan Groucho Trump exclamaria respecte de la pandèmia, en Twitter naturalment: «Açò ho entendria un xiquet de quatre anys. Què vinga un xiquet de quatre anys». De fet ja és conegut com Bunker boy en amagar-se en el bunker de la Casa Blanca dels perillosos manifestants del «Black lives matter» Quines criatures!.

Elton John / Rocket man (paròdia)

The Marx brothers / Duck soup (Sopa de ganso)

L’altre trapatroles per a completar el triumvirat internacional se l’ha guanyat a pols el brasiler Jair Bolsonaro, una espècie d’aprenent subordinat de Trump a ritme de bossa nova. Òbviamet el seu tema musical hauria de ser una versió -ben idiota, això sí-, de la Garota d’Ipanema d’Antonio Carlos Jobim. Però no, tenint en compte com guarda les distàncies físiques en les aparicions públiques, ell és més d’una batucada a l’estil Carlinhos Brown. No és descartable que reba el títol de «L’Idiota d’Ipanema».

Carlinhos Brown / Maria Caipirinha

El món de la cançó espanyola no ha volgut ser menys i ha fet aportacions inestimables. Cantants reconvertits en epidemiòlegs sobrevinguts com ara Miguel Bosé, el qual ja era un visionari premonitori quan cantava allò de «Don Diablo se ha escapado / Tú no sabes la que ha armado / Ten cuidado, yo lo digo por si» dedicada a Bill Gates, l’encarnació del mal en forma de virus 5G que ens volen inocular.

Ací al País Valencià, no podia ser de cap altra manera, no ens podem queixar de poca-soltes insensats. Ni més ni menys que l’arquebisbe Cañizares, eixe senyor que es passejava en una immensa capa roja en una clara demostració d’humilitat cristiana diu que el «Diablo existe» perquè es fabriquen vacunes contra la Covid19 amb fetus humans. Aquest representant de Nostre Senyor en la Terra es mereix una cançó com Déu Mana: «Sympathy for the devil».

The Rolling Stones / Sympathy for the devil

I com que no vull ser acusat de masclista per no incloure dones en aquesta nòmina de personatges inefables, necessàriament haig d’incorporar a una tal Macarena Olona, diputada de Vox, a qui els seus followers a Twitter, que en té com un bon grapat, i que l’han batejada amb tot un luxe d’imaginació com Macarena Molona. Ella, tan original i delicada, ha fet un discurs capil·lar en seu parlamentària:

«Que una mujer es más mujer por que no lleve las axilas depiladas; que es un insulto un piropo bonito, y que el sexo femenino es un sexo débil al que hay que proteger”. No direu que com a proclama del segle XIX no és moderna.

I quina ambientació musical estaria a l’alçada de la senyora representant de l’ultradreta. He de reconèixer que no ha estat gens fàcil, una qüestió «peliaguda» i sense pèls a la llengua, mai millor dir. Ara he estat al nivell d’això de Macarena Molona. Què hi farem!.

Per tant havia de ser una «canción española y mucho española» i molt a favor de l’emancipació de la dona. I l’he trobada. Atents a la lletra:

Manolo Escobar / Viva el vino y las mujeres

Òbviament aquesta llista és ampliable, vivim temps de conspiracions, teories estrambòtiques i personatges, diguem-ne peculiars, així que no podem descartar noves glorioses incorporacions, tot i que el repertori brilla a gran alçada i no serà gens fàcil. La qüestió és si som immunes a tanta imbecil·litat?.   És probable que no trobem psiquiatres suficients per a parar el col·lapse mental.