La revista degana en valencià

La Plaça del Llibre visibilitza amb èxit els llibres en valencià

Redacció

Ha estat la quarta edició, però no ha estat fins ara quan la Plaça del Llibre s’ha afermat. I és que la fantàstica ubicació a la plaça de l’Ajuntament de València ha ajudat molt a que per fi es consolide una nova fira del llibre en valencià a la capital del Túria que suposa “la major concentració de llibres diferents en la nostra llengua que hi ha hagut mai al País Valencià”, tal com ha afirmat Jesús Figuerola, president de FULL Fundació pel Llibre i la Lectura.

La Plaça del Llibre ha estat quatre dies a la plaça de l’Ajuntament amb 34 editorials i 7 llibreries que oferien lectures en la nostra llengua. I ha estat un èxit, ja que més de 5000 persones han passat per ella i s’han venut gairebé 2500 llibres. Pel que fa a la literatura per a adults, els més venuts han estat “Un monstre em ve a veure”, de Patrick Ness (Sembra Llibres); “Si ha nevat”, de Paco Esteve (Bromera); “La cuina de l’Albufera”, d’Emili Piera (Perifèric Edicions); “Allò que va passar a Cardós”, de Ramon Solsona (Editorial Proa); “Per sempre”, de Santiago Díaz (Lletra Impresa Edicions) i “El guardià de les trufes”, de Fèlix Edo (Ed. Barcino). I pel que fa als llibres més venuts d’infantil i juvenil han sigut “Sensacionari”, d’Albert Bertomeu (Bromera); “Abecedari il·lustrat”, de Carles Cano (Barcanova); “A mi, què em passa?”, de Carme Morera i Tona Català (Vincle); “Dani Miquel” (Andana Editorial i Bromera); “Melcioret vol ser músic”, de Miquel Àngel Múrcia i David Palmer (Edicions 96) i “L’estranya que habita els meus somnis”, de Lourdes Boïgues (Bullent).

A més, aquesta fira ha comptat amb un ampli programa de presentacions i signatures, d’espectacles musicals i d’animacions infantils, amb un espai dedicat especialment als més menuts de la casa. I tot i que ja haja acabat, fins al 30 d’octubre, a l’Octubre CCC està l’exposició “Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps”, on es fan visibles més de 400 escriptores valencianes en una exposició que intenta ser un catàleg de totes les dones que, des del segle XV fins ara mateix, han escrit en este territori, en totes les llengües i usant tots els gèneres. L’exposició, a més, pretén ajudar a introduir la visió de gènere els plans de promoció de la lectura que es dissenyen en les biblioteques, i en els centres escolars i universitaris.

La Plaça del Llibre ha sigut una iniciativa de l’Associació d’Editors del País Valencià, Acció Cultural del País Valencià, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i el Gremi de Llibrers de València. Un encontre inclós en el Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura de la Generalitat Valenciana, implicat especialment en la celebració de l’esdeveniment, així com l’Ajuntament i la Diputació de València que ja ha fomentat l’ús del valencià a la ciutat i també la lectura en la nostra llengua.