La revista degana en valencià

Poesia als carrers d’Alaquàs

09/03/2021

Després de comprovar, reiteradament, que uns plafons que l’Ajuntament té repartits pel poble per tal d’anunciar esdeveniments i actes de tipus locals i que a vegades estan buits, vaig pensar que fora bona cosa, posar-hi poemes que la gent poguera  llegir en els seus passejos pel poble.

La idea em rondinava i no em deixava de fer-se present  molt sovint. Fins al punt que vaig compartir el pensament amb un col·lega el qual es va meravellar de la idea i es va prestar a fer, per la seua banda, el que fora menester.

Parlàrem amb el –aleshores febrer 2019– regidor de Cultura (actualment alcalde de la Vila) el qual encaixà, amb molt de gust, la proposta i ens va dir: “–L’Ajuntament té 10 plafons repartits pel poble. Com que tenen dues cares, ja podeu anar preparant 20 poemes, i a l’abril per la Festa del Llibre ho posarem” (en aquell moment, érem a les darreries de febrer)

Llavors el company i jo començarem a cercar més poetes, més material fins a aconseguir els 20 poemes i així complir el compromís adquirit amb el regidor de Cultura. Tots els poemes són d’autors locals.

Cap a final de març ens vàrem entrevistar a l’Ajuntament, amb el regidor de Cultura, dos tècnics de l’Ajuntament i també comptàvem amb la presència de l’alcaldessa. Caram quina acollida!

Vàrem estar parlant dels diversos formats, però en realitat els tècnics ja havien dissenyat un que a tots ens va complaure. Amb una imitació de tauleta, una xicoteta i especial foto de l’autor, i a més amb el codi QR. Codi que permet escoltar la veu de l’autor del poema, als qui porten al seu telèfon l’aplicació de l’esmentat codi.

Així, Alaquàs es va guarnir de poesia durant tres setmanes, i encetàrem una experiència inèdita al nostre poble.

A conseqüència d’aquest esdeveniment, es va constituir un xicotet grup de poetes autodenominat POETES D’ALAQUÀS. Grup que pretén repetir l’experiència de `POESIA AL CARRER, efectuar recitals, altres tipus d’activitats i augmentar el nombre dels seus components.

El grup s’ha consolidat i ha dut a terme diverses activitats. De fet ha repetit l’exposició de poemes al carrer amb el definitiu nom de “CAMÍ DE POESIA”. La que s’ha posat enguany, estava prevista amb tots els poemes acabats, al mes de febrer del 2020. Com tothom sap, eixe mes, va ser l’entrada de la pandèmia per la porta gran, i es va ajornar l’activitat, fins aquest mes de febrer que han estat exposades les vint poesies durant dues setmanes,

Enguany sembla que ha tingut molt més ressò perquè tres cadenes de TV han vingut a fer-nos una entrevista (HORTA TV), (A PUNT) i (LA SEXTA) i traure un xicotet reportatge  que és el CAMÍ DE POESIA d’ALAQUÀS i així que ho puga conèixer i gaudir més gent. Des de les xarxes socials també estem rebent moltes felicitacions i també per banda del veïnat.

El col·lectiu POETES D’ALAQUÀS està compromés amb el poble i amb la poesia, amb la intenció  que deixe de ser la germana pobra de la literatura. Que tinga un lloc propi en la biblioteca dels lectors, i en la Municipal i que deixe de ser la germana menor dels gèneres literaris.                                

poetesdalaquàs@gmail.com

Inscriu-te al nostre butlletí

Top