La revista degana en valencià

Poesia Completa 1976 – 2016

A la 46a Fira del Llibre de Torrent es presentà el llibre

Poesia Completa 1976 – 2016  de Marc Granell amb l’assistència del propi autor.

L’acte l’iniciaren tres poetes, Mª.Carme Arnau, José Antonio Mateo  i Berna Blanch, que llegiren poemes de l’autor recorrent la seua trajectòria literària. Després, el mateix Berna Blanch, que presenta l’acte, explicà qui era Marc Granell com a poeta i sobretot com a persona, posant èmfasi en el caràcter amable i amical que han fet possible que hui en dia siga el poeta senyera de les lletres valencianes i un referent i mestre per a les noves generacions.

Tot seguit set alumnes nouvinguts de l’IES Veles e Vents llegiren  poemes en valencià i després, eixos mateixos poemes, traduïts per ells, en la seua llengua materna – xinés, àrab, holandés i romanés. Tancaren la lectura dos mares, aprenentes del voluntariat, que van llegir una amb la seua filla menuda, que ho feu en valencià, i la mare, que ho va fer en àrab.  L’altra, va llegir en valencià i romanés els poemes que havien triat i  traduït. Les lectures dels alumnes i les mares del voluntariat van agradar especialment al nombrós públic assistent que les va rebre amb especial alegria.

Conclogué l’acte Marc Granell mostrant el seu agraïment i afecte per la presentació reconeixent que havia estat una de les més emotives que se li havien fet.

Realment, s’havien aconseguit els objectius dels organitzadors, acostar la poesia a la gent, en un lloc obert, a la Plaça de la Unió Musical, que si bé els sorolls impedien en algun moment escoltar bé les intervencions, obria la possibilitat d’apropar-se a totes les persones que hi estaven. El resultat una presentació especialment emocionant i el més valuós, que els alumnes i les mares que hi participaren es van sentir orgullosos de poder mostrar públicament la seua llengua, fent al mateix temps, un pas important en el coneixement i l’estima del valencià.

Marc Granell. Poesia Completa 1976 – 2016. Editat per Institució Alfons el Magnànim.