La revista degana en valencià

Premis Ovidi 2020

11/11/2020

Foto: Smoking Souls a l’eixida dels premis Ovidi. Propaganda pel fet.

Smoking Souls regna en els Ovidi de la pandèmia

La banda de Pego suma tres nous guardons en la quinzena edició dels Premis Ovidi Montllor. El trio femení Marala irromp com a guanyador en la secció de folk i Atlàntic s’imposa en pop. Mireia Vives i Borja Penalba, Black Fang, La Fúmiga, Tenda, Gem, Nèstor Mir, Verdcel, Ofèlia i Pau Alabajos completen la llista de vencedors.

Més de 195 referències és la xifra total d’uns premis Ovidi Montllor que en 2020 han batut tots els rècords pel que fa a la creació de cançons. Més del doble, per exemple, que els comptabilitzats en 2017. I dins d’aquest maremàgnum de propostes els Smoking Souls han tornat a triomfar amb les distincions al millor disc de rock, millor producció i millor disseny. «Translúcid» és un gran treball que malauradament, i com hem apuntat ja en aquestes pàgines, a penes s’ha pogut escoltar en directe per la crisi sanitària.

Enguany també ha sigut propici per a l’aparició de Marala. Tres dones, cadascuna d’un territori de parla catalana, que han convençut el jurat amb «A trenc d’alba». Deu cançons d’arrel plenes de lirisme, entre les quals trobem poemes de Miquel Martí i Pol i Maria Mercè Marçal.

Atlàntic també ha recollit el seu fruit en pop, amb el disc «Volem els ponts». Un vinil sense escletxes. Igual que Mireia Vives i Borja Penalba, uns habituals en els premis que han vençut amb l’excel·lent «Cançons de fer camí». De la resta cal destacar la solvència de Tenda, com a grup revelació, i l’assalt de Black Fang en la secció de hip hop i electrònica.

Aquests XV Premis Ovidi Montllor, lliurats a Alcoi, han sigut els guardons de l’any Ovidi, però també els de la Covid-19 en les produccions musicals. Així, de manera excepcional, s’ha atorgat un premi a la millor versió d’un tema d’Ovidi Montllor i un altre a la millor cançó sobre la pandèmia. Ofèlia i Verdcel s’han imposat, respectivament.

La gala de lliurament dels premis es va celebrar el diumenge 8 de novembre al Teatre Calderón d’Alcoi. En l’espectacle es va posar de manifest la puixança cultural de la ciutat amb la presentació d’Amàlia Garrigós i l’actuació de Xavi Castillo. La música i la veu d’Alba Terol, de Tito Pontet; Zazy, de Zeta A; Gema Vañó, Gem; Lídia, de Júlia; Montse, Teresa, i Maria, d’Esir, van fer la resta. Per arrodonir l’exercici, el Col·lectiu Ovidi Montllor de músics en valencià va recordar l’escriptora alcoiana Isabel Clara-Simó, va premiar la Casa Cantonera d’Algemesí per la seua activitat cultural, va homenatjar el músic Quico Pi de la Serra i també l’activista i president d’Òmnium, Jordi Cuixart.

ELS XV PREMIS OVIDI MONTLLOR:

MILLOR DISC DE CANÇÓ

Mireia Vives i Borja Penalba, Cançons de fer camí,

  • Bureo Músiques

MILLOR DISC DE ROCK

Smoking Souls, Translúcid, Propaganda pel Fet!

MILLOR DISC DE HIP HOP I   ELECTRÒNICA

Black Fang, A foc lent,

Ànima Records

MILLOR DISC DE MESTISSATGE

La Fúmiga, Espremedors,

Halley Supernova

MILLOR DISC DE POP

Atlàntic, Volem els ponts,

2020, Autoedició

MILLOR DISC DE FOLK

Marala, A trenc d’alba,

2020, U98 Music

MILLOR DISC DE GRUP REVELACIÓ

Tenda, del grup Tenda,

2019, Autoedició

MILLOR LLETRA

“Adéu amic”, Néstor Mir,

Un immens i infinit continent, Malatesta Records

MILLOR CANÇÓ

“Kintsugi”, Pau Alabajos,

Les hores mortes, RGB Suports

MILLOR  PRODUCCIÓ  I/O ARRANJAMENTS

Smoking Souls, Translúcid, Propaganda pel Fet!

MILLOR DISSENY

 Helga Pérez, per

 Translúcid de Smoking Souls,

Propaganda pel Fet!

MILLOR VIDEOCLIP

Mònica Llop per

“Passatgers” de Gem

MILLOR VERSIÓ D’OVIDI MONTLLOR

 Ofèlia, “Tot esperant Ulisses”

MILLOR CANÇÓ EN CONFINAMENT

“Mans de cel”, VerdCel

Inscriu-te al nostre butlletí

Top