La revista degana en valencià

Premis Ovidi Montllor a la música en valencià

23/10/2020

El Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants del País Valencià celebrarà enguany la XVena edició dels Premis al Teatre Calderón d’Alcoi, diumenge 8 de novembre, a les 19 hores. La celebració coincideix amb la designació d’aquesta ciutat com a capital cultural per la Generalitat Valenciana junt amb Bocairent. En l’acte es lliuraran els premis corresponents a les diverses categories, els/les finalistes de les quals es faran públics el dia 30 d’octubre quan acabaran les deliberacions dels jurats. Recordem que el COM lliura premis a les següents categories: Millor Grup Revelació, Millor Lletra, Cançó, Arranjaments i producció, Disseny, Videoclip, Disc Cançó d’autor, Disc Rock, Disc Electrònica/Rap, Disc Mestissatge, Disc Pop i Disc Folk.

Enguany, extraordinàriament, el jurat lliurarà dos premis més: el premi a la Millor Cançó en Confinament i el premi #OHvidi a la Millor Versió d’una cançó d’Ovidi Montllor.

A més, el COM lliura, cada any dos guardons honorífics: el de Suport a la música en valencià, i el de Trajectòria artística a algun/a artista que haja excel·lit per la seua contribució a la música. Els premis d’enguany, quinzena edició, s’emmarquen dins les activitats de l’ANY OVIDI: MARÇ 2020-MARÇ 2021, que el Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants del País Valencià –el COM– ha convocat coincidint amb els 25 anys de “vacances” del gran artista alcoià, per tal de difondre la seua obra, la seua insubornable actitud artística, el seu llegat musical i cinematogràfic i el seu compromís amb el seu poble i les classes populars.

En l’acte també es retrà homenatge a l’escriptora alcoiana, recentment traspassada i gran amiga d’Ovidi, Isabel-Clara Simó.

L’acte serà presentat per la periodista alcoiana Amàlia Garrigós i comptarà amb les intervencions del també alcoià l’actor Xavi Castillo. El jurat de música és coordinat pel musicòleg Josep Vicent Frechina i el de disseny i videoclip pel dissenyador gràfic Cèsar Amiguet. A l’escenari, comptarem amb l’actuació de 10 dones músiques d’Alcoi i comarca que interpretaran diversos temes d’Ovidi Montllor. Elles són: Alba Terol, de Tito Pontet; Zazy, de Zeta A; Eli Borredà, la Tia Figa; Flora, d’El Diluvi; Gema Vañó, Gem; Lídia, de Júlia; Alba, de Júlia; Montse, Teresa i Maria d’Esir. #CulturaSegura Tant l’accès al Teatre Calderón com l’acte del lliurament es realitzaran seguint les necessàries mesures higièniques (distància de seguretat, mascareta, higiene de mans, neteja, etc.).

#CulturaSegura

Tant l’accès al Teatre Calderón com l’acte del lliurament es realitzaran seguint les necessàries mesures higièniques (distància de seguretat, mascareta, higiene de mans, neteja, etc.).

Inscriu-te al nostre butlletí

Top