La revista degana en valencià

President, pose “llums”

09/11/2022

Respectable Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana.

M’adrece a vosté per invitar-li a la Festa de l’Encesa de les llums de Nadal que tindrà lloc a la plaça del Poble de Silla el 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència cap a les dones. Segur que l’alcalde de Silla Vicente Zaragozá estarà encantat de compartir amb vosté el videomapping contractat per a l’ocasió i la neu artificial.

Jo no hi seré perquè estaré a València a la manifestació convocada pel Moviment Feminista de València, com una més entre moltes dones i homes que formem part de la societat civil que rebutgem qualsevol tipus de violència cap a les dones. Tornarem a dir prou als assassinats de dones, xiquets i xiquetes, víctimes de la violència de gènere. I és que a l’Estat Espanyol fins a setembre de 2022 han assassinat a 54 dones per aquest tipus de violència, a més d’altres 2 casos en investigació i 1 criatura, segons dades de la Coordinadora Feminista de València. A la nostra terra han sigut assassinades 3 dones, i 1 cas en investigació (Alginet), a més d’un xiquet d’onze anys, Jordi, assassinat per son pare, a Sueca. Elles són, Amparo (Alzira), Encarnació (Elx) i Maria (Grau de Castelló). Per totes elles i perquè acabe aquesta xacra, aniré a València el 25N amb la Casa de la Dona de Silla.

I és que, vosté segur que m’entén. Quan molts ajuntaments estaran il·luminats de violeta per dir alt i clar que no volem que el masclisme continue discriminant i matant a les dones i a xiquets i xiquetes, a Silla s’encendrà l’arbre de Nadal i es cantaran nadales, cosa que es pot fer qualsevol altre dia amb la mateixa alegria per a la infància. El calendari té molts dies per encendre les llums de Nadal, la tradició apunta el 8 de desembre. En canvi, el 25N és un dia significatiu i no hi ha que desviar l’atenció. Cal tornar a dir que volem continuar lluitant i treballant, des de la responsabilitat política, per posar fi a la discriminació cap a les dones en tots els àmbits i posar fi al màxim exponent de la violència de gènere que és l’assassinat de dones i criatures a mans de les seues parelles.

Com que la meua interlocució amb el senyor alcalde Vicente Zaragozá ha fracassat amb aquest tema, però el cartell de l’Encesa no s’ha publicat encara, li demane a vosté que pose ori al desori, pose “llums” per anar de la mà contra la violència de gènere a Silla, tal com està fent l’Acord del Botànic. O, si considera que tot està correcte pot acompanyar a l’alcalde a la Festa de l’Encesa de les Llums de Nadal.

Salutacions ben cordials

Inscriu-te al nostre butlletí

Top