La revista degana en valencià

Que torne i que ho expliquen bé

19/05/2022

Que han dit que torna…. sí, sí, que torna, que ja no té por a res perquè li han arxivat totes les causes obertes. Que anirà primer a veure els seus amics, a fer una regata a Sanxenxo i que després, no sé si ha dit que es farà una sarsuela amb el seu fill o que anirà a la Sarsuela a parlar amb ell.

Doncs, una cosa ha quedat clara: si torna, és perquè havia marxat; si marxà, és perquè no les tenia totes i si no les tenia totes, és perquè alguna cosa ha amagat. Doncs, això, que ho expliquen tot i, d’aquesta manera sabrem a què ens podem atendre i decidirem si continuem amb aquest règim o preferim el de la carxofa o de l’albergínia, el de la pinya o el de l’alvocat.

Ara va i diuen que torna, però que sols un cap de setmana. La història sempre ens ha contat el mateix i a l’Estat centrípet en què vivim, les coses provisionals han durat i romanen anys i panys. De fet, al llibre dels bombons d’aquest obrador, es repeteix massa sovint la història i en el cas que ens ocupa, els testos s’assemblen a les olles.

Tradicionalment, aquesta casa, ha basat la seua activitat en quatre ocupacions principals: la cacera, la navegació, la velocitat i el sexe i no necessàriament sempre per aquest ordre, perquè en la història de Juanito, s’hi veu com ha estat un alumne molt aplicat. Tant és així, que encara resta per esclarir les nits a la “Boîte Ronda” amb Chantal de Quay o Viky Posser, Maria Gabriela de Savoia, Olghina Nicolàs…i un llarg etcètera fins a arribar a Corina.

Però com que dels pecats del piu, el Nostre Senyor se’n riu, no insistiré amb aquest aspecte, però deixeu-me que em pregunte si a totes i cadascuna de les seues amants, els hi va fer el mateix regal que a la darrera. Ara diuen que torna i no em sembla malament, si es desclassifiquen papers considerats d’alt risc per a la punta de l’iceberg, però que en realitat amaguen destarifos d’una bomboneria que fins ara està en total secretisme.
Necessitem saber la veritat, ja que torna, respecte de qui ha pagat els nombrosos safaris i caceries viscudes per aquest personatge que ha viscut com a un autèntic rei i, això no ho dic jo, sinó les nombroses publicacions que ha protagonitzat –més a l’estranger que no a casa—mentre anava a tota paleta amb els seus cotxes o la seua moto a altes hores de la matinada.

Convindria, ja que el tindrem per ací durant un temps, que explicara la veritat del 23F i el que va passar entre les set de la vesprada i la una de la matinada d’aquell dia en què els congressistes van restar segrestats. Qui va trair, qui? Quants problemes d’Estat ha originat aquesta persona des que adoptà el paper de “comissionista”?

No hi ha cap mena de dubte que el qui torna ara per la porta de darrere, com si no passara res, no ha explicat com ha passat de l’estilogràfica al iot Fortuna i la seua predilecció pels negocis rendibles que li oferien, sense haver de fer res. Segurament d’aquesta faceta li ve la propietat de la illeta d’Icacala Nicaragua, diversos Ferrari, Rolls i Harleys.

Haurà d’detallar per què el seu administrador i millor amic va acabar a la presó per estafa, mentre ell, se n’eixia de rosetes i continuava erigint-se en el rei dels préstecs. No hi ha cap dubte; una persona tan propensa al joc del sexe i dels negocis, de passar-ho bé i gaudir del sarau, a qui mai no se li ha vist llegir un llibre, és un personatge preparat per a caure en mans d’espavilats i d’una camarilla d’amigots que ara li deuen favors i és així com li ho paguen… deixant que torne.

No dubte que ha estat massa temps com a “inviolable”, però en algun moment s’haurà de saber la veritat, per poder entendre moltes de les històries d’un bombó, que ha representat com ningú “l’escopeta nacional” carregada amb pólvora de rei.

Que torne, sí… però que explique els detalls de la seua fortuna, segons han publicat en diverses ocasions “Forbes” o “The New York Times”. D’un sou com el seu, no es pot estalviar tant com diuen.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top