La revista degana en valencià

‘Racons i cançons’ el “regal inesperat” de Vicent Torrent es presenta al Teatre Principal de València

17/11/2021

Dissabte 11 de desembre a les 20h i diumenge 12 de desembre a les 19h. Teatre Principal de València.

El músic valencià Vicent Torrent torna als escenaris per a presentar “Racons i Cançons”, el seu nou disc. Un relat musical i la història de tota una vida dedicada a la música tradicional valenciana. Un concert que serà fidel al seu estil popular, amb lletres que canten als sentiments quotidians sense oblidar el seu vessant més polític i social.

El Teatre Principal de València acollirà la presentació de “Racons i Cançons”, encara que a l’inici la data proposada era l’11 de desembre, s’ha decidit ampliar també al diumenge, 12 de desembre, per la gran acceptació del públic valencià. Els assistents al concert podran gaudir de la presentació d’aquest disc, amb 10 cançons inèdites del músic valencià, composicions construïdes de manera paral·lela a la seua carrera musical en Al Tall, incloses algunes creades abans de l’existència de la mítica banda o just després d’acomiadar-se dels escenaris l’any 2012.

Un treball que compta amb el suport de moltes personalitats del món de la música i la cultura, com el crític musical i literari, Josep Vicent Frechina. En paraules del mateix Frechina, “l’obra de Vicent Torrent ha marcat de forma indeleble, en siguem o no conscients, la relació que els valencians tenim amb el nostre patrimoni musical de tradició oral”. Però també, l´estudiós de la música i la cultura popular valencià, ens parla de l´importància del pensament teòric de Torrent, “que ens deixa conceptes com els de l’estàndard musical mediterrani i la riproposta, dels quals han begut tots els grups de folk valencians que han vingut després”.

Aquest disc és una proposta senzilla, però fidel a l’autor, on predominen la veu i la guitarra i està sostinguda amb diferents arranjaments pensats i produïts per alguns dels millors músics de l’escena nacional. El resultat és un disc que parla de la seua trajectòria musical i vital, dins i fora d’Al Tall.

El mateix Vicent Torrent ens conta que el projecte del disc nou, “ha estat un regal inesperat” que  l’ha fet feliç i que li dona l’oportunitat de compartir amb la gent que tant d’afecte li ha mostrat sempre. Aquestes cançons que ell tenia a “un racó i que ara veuen la llum, de manera inesperada”, es presentaran davant el seu públic i “serà un plaer poder defendre-les a un lloc preciós i tan emblemàtic per als valencians com és el Teatre Principal de València”.

A més, aquest projecte té previst portar a Vicent Torrent a 3 concerts més, que es publicaran d’ací pot temps. Escenaris on la figura de Vicent Torrent com a escriptor de cançons, i referent de la nostra cultura, han estat importants i allà on aquesta audiència que tant han gaudit de les seues creacions, podran gaudir amb aquestes noves creacions.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top